MyCruise rejseblog

Fordomme, myter og misforståelser om krydstogter

Overfyldte krydstogtskibe, dyre drikkevarer, sikkerhed der ikke er i top og tårnhøje priser? Du har sikkert hørt det hele før, men nu afliver vi alle myterne om krydstogtsferier.

Det kan måske være svært at forestille sig hvad en krydstogtferie egentligt kan tilbyde, før man selv har prøvet det. Uanset om du rejser alene, sammen som familie eller som par, er krydstogtferie meget populært blandt mange, fordi lige netop dén ferieform inkluderer så mange forskellige oplevelser i én og samme pakke.

Står du for ferieplanlægningen selv, kan det kræve meget tid og energi at få booket hotel, sørge for transport og forplejning, planlægge aktiviteter – og sørge for at det hele passer sammen tidsmæssigt.

Hvis du vælger at tage på en krydstogtferie, får du både overnatning, måltider og aktiviteter for hele familien, alt imens I sejler ud i den store og spændende verden.

På trods af de mange fordele er der stadig mange, der går rundt med forskellige fordomme om, hvad krydstogt er for en ferieform, og hvem der tager på sådan en type ferie.

Derfor har vi nu én gang for alle sat os for at slå alle de myter til stolpe, og komme fordommene i forkøbet. 

 

Myte nr. 1 - Alle sejlruter er de samme

Falsk ✗

Der er så mange forskellige sejlruter, at man aldrig ville blive færdig, hvis man ville prøve dem alle. Der er klassiske ruter såsom en tur rundt i det vestlige Middelhav, som er stort set ens for alle rederier, men også et hav af ruter som ændres fra uge til uge.

Derudover tilbyder rederierne også unikke ruter, når skibene skal flytte destination fra sommer til vintersæson. Der kan man eksempelvis sejle fra København til Barcelona eller måske fra Genova til Miami.

Dags dato tilbyder vi flere hundrede forskellige ruter med de rederier, vi samarbejder med, så der er bestemt noget for enhver smag – og myten om at alle sejlruter er de samme? Den er vist slået godt og grundigt til stolpe. 

Myte nr. 2 - Krydstogter er kedelige

Falsk ✗

At krydstogter skulle være kedelige, er måske en traditionel myte blandt det yngre publikum. Men de fleste skibe har i dag så mange forskellige aktivitetsmuligheder, at det er helt umuligt at kede sig.

Her er en oversigt over nogle af de aktiviteter, som findes på mange af de skibe, vi tilbyder ture med:

 • Surfsimulator 
 • Skøjtebane
 • Faldskærmsudspringssimulator
 • Go-cart bane
 • Klatrevæg 
 • Lasertag
 • Tennis
 • Minigolf
 • Fitnesscenter med holdtræning
 • Forlystelser som i et tivoli (karruseller, radiobiler og rutsjebaner)
 • Vandrutjsebaner
 • Flere swimmingpools og jacuzzis
 • Wellnesscenter (på nogle skibe er det endda inkluderet i prisen)
 • Massage
 • Undervisning og kurser (F.eks. dans, mad, make-up, hår eller drinks)
 • Teaterforestillinger og shows
 • Græsplæne hvor man kan holde picnic eller spille krocket
 • Casino
 • Bibliotek

Det er selvfølgelig en smagssag og ret individuelt, hvad man synes er sjovt og hvad man synes er kedeligt. Men én ting er sikker – det er absolut ikke udvalget af aktiviteter, der fejler noget, hvis du er ombord på et krydstogtskib. Undersøg hvilke tilbud der er på skibet, inden du booker din ferie. Jo større og nyere skibene er, jo flere faciliteter og aktiviteter er der som regel. Ovenstående liste er jo bare en bruttoliste. Du kan se lige præcis hvilke aktiviteter der findes på din rejse under skibets info.

Ps. Hvis du ikke allerede er overbevist, er der selvfølgelig også det faktum, at du besøger en lang række spændende lande, hvor du kan gå i land og undersøge de lokale seværdigheder.


Myte nr. 3 - Drikkevarer er alt for dyre

Sandt ✓ og falsk ✗

På nogle rederier er drikkevarerne inkluderet i prisen, på andre er de ikke. Det er nok hér, de fleste går galt i byen, hvis de ikke lige har medregnet, at drikkevarer ikke er inkluderet i deres rejse. 

Drikkevarer er dyrere at købe ombord, end hvis der tilkøbes en drikkepakke. Derfor tilbyder alle rederier drikkepakker i forskellige prisklasser, alt efter om man ønsker med eller uden alkohol. Disse kan købes allerede før krydstogtet. Undersøg og tag stilling til hvilken drikkepakke du vil have, inden du tager afsted.

 

Myte nr. 4 - Det er altid den samme kedelige buffetmad

Falsk ✗

Kedelig salatbar, opvarmet mad, slatten brunch? Dér kan du godt tro om igen. De fleste krydstogtskibe er i dag udstyret med et køkken i verdensklasse. Alt efter hvilket rederi, du vælger at rejse med, kan du få kulinariske oplevelser lige fra det japanske til det brasilianske køkken. 

Hvis du har særlige diætbehov er det intet problem. Mange af de rederier vi ser i dag samarbejder med prisvindende kokke og kan tilbyde en lang række allergivenlige, glutenfrie og vegetariske retter, så alle kan spise med ombord. Skal det være helt intimt, har flere skibe endda også muligheden for at få lavet en privat middag, så I kan nyde en aften alene.

Bonusinfo: De fleste tror at det kun er i buffeten, man kan få gratis morgenmad, og derfor går de ofte derop. Det er faktisk ikke tilfældet. Til morgenmad og til frokost kan du også bestille á la carte i en af hovedrestauranterne, uden at det koster ekstra - præcis ligesom om aftenen. Nogle rederier har roomservice inkluderet og så kan du bestille og få leveret morgenmad i din egen kahyt og nyde den med udsigt fra din egen balkon.

Myte nr. 5 - Krydstogtskibe er ikke sikre

Falsk ✗

Er krydstogtskibe sikre? Det er et spørgsmål, der ofte bliver stillet. Måske er der en gammel skræk i folk fra historien om Titanic, men bare rolig - krydstogtskibe er sikre, og der er ingen grund til bekymring for hverken store uheld eller forlis. Faren for forlis statistisk ringe, og de tidligere episoder har kun været med til at øge sikkerheden omkring krydstogter i dag.

En anden bekymring, der har sneget sig ind i løbet af Covid 19-pandemien er faren for smitteudbrud og frygten for at være fanget på skibet, hvis uheldet skulle være ude. Der er dog heller ikke grund til bekymring her. Der er mange hygiejnetiltag på skibene som f.eks. brug af håndsprit, afspritning af fællesarealer og grundig rengøring af kahytter. Hvis du er bekymret for at blive ”fanget” på et krydstogtskib som i starten af coronapandemien, så kan du være tryg ved, at de scenarier ikke kommer til at gentage sig. Rederierne har lavet aftaler med de havne der besøges, så de altid har mulighed for at få passagerer i land ved et evt. smitteudbrud.

Desuden er en krydstogtferie den perfekte boble i disse tider, da alle er testet før ombordstigning og undervejs. Så vi vil næsten vove at påstå, at krydstogtferie er en af de sikreste ferieformer i disse tider.

Læs mere om rederiernes mange sikkerhedstiltag her


Myte nr. 6 - Krydstogter er kun for ældre mennesker

Falsk ✗

Det er en sjov myte, at krydstogt er pensionistferie. Det er rigtigt, at det i mange tilfælde er en meget ældre-venlig ferieform, og at man som pensionist kan nyde godt af de mange fordele, der er at finde på skibene.

Men vidste du, at krydstogter faktisk også er super velegnede til familieferie, parferie eller hvis du rejser med venner? På et krydstogt er der masser af fest og farver, afslapning, selvforkælelse og meget mere!

I krydstogtverden er der skibe, der passer til alle – det handler bare om, at du vælger lige præcis dét skib, der passer bedst til dine behov.

Myte nr. 7 - Krydstogter er dyre

Alt er relativt.

Det er klart, at en All-Inclusive ferie koster mere, end hvis du vælger en ferieform, hvor måltider og aktiviteter ikke er inkluderet i prisen. Men alt er relativt! De fleste krydstogter er blevet så konkurrencedygtige på priser, at der i dag ikke er den store forskel på traditionelle charterferier med All-Inclusive og på krydstogter.

Når det er sagt, findes der mange forskellige krydstogter i forskellige prisklasser. Hos MyCruise tilbyder vi f.eks. eksklusive krydstogter gennem MyCruise Exclusive, som vi lancerede i starten af 2021. Derudover har vi bestemt også mere prisvenlige alternativer til dig, der leder efter det. En hel uge på nogle af de billigste skibe starter ved omkring 3000 kr. - og det er endda med alle måltider!

Der findes mange tiltag, der kan gøre det billigere at vælge krydstogt som ferieform. Eksempelvis er der flere rederier, hvor børn under 12 år sejler med til en meget lav pris. Der er også tilfælde, hvor der er mængderabat, hvis I er flere, der booker ferien sammen.

Når alt kommer til alt, er krydstogt ikke nødvendigvis dyrere end andre All-Inclusive ferieformer. I de fleste tilfælde vil det være flybilletterne, der er den afgørende faktor for, om prisen bliver højere.

Myte nr. 8 - Krydstogtskibe er klaustrofobiske

Falsk ✗

Når man hører at der er plads til 8000 mennesker på et skib, kan man nemt komme til at tro at det er crowded. Det er på ingen måde tilfældet. Skibene er kæmpe store. Så store at det er svært at finde rundt. Flere af rederierne markerer f.eks. gulvtæpperne med skibets sejlretning for at hjælpe lidt med gæsternes stedsans, og sørge for at de ikke farer vild. 

Det kommer selvfølgelig an på den enkelte, og hvornår du føler dig overvældet og omringet af for mange mennesker. De fleste krydstogtskibe er dog så store i dag, at der er rigeligt med plads til alle gæster, personale og mere til. På de store skibe er der masser af plads, luft og lys og der er rig mulighed for at gå ture i åbent miljø. Ofte vil det faktisk kun være i forbindelse med ombordstigningen, at man vil mærke den store trængsel af mennesker.

Dét som de fleste henviser til, når de siger at det kan være klaustrofobisk, at være ombord på et krydstogtskib er, at man er ude på havet og ikke har mulighed for at komme af, før skibet lægger til havn igen. Men med størrelsen på skibene i dag er der minimal risiko for, at du vil komme til at føle dig klaustrofobisk ombord.  

Hvis du har tendens til at føle dig klaustrofobisk, kan du med fordel bestille en udvendig kahyt, eller endda en kahyt med balkon, hvor du kan gå ud og trække lidt frisk luft direkte fra værelset - helt for dig selv. 


Myte nr. 9 - Krydstogter besøger kun de mest turistede havne

Sandt ✓ og falsk ✗

Der er mange forskellige krydstogthavne rundt omkring i verden, og det er rigtigt nok, at der vil være en risiko for at støde ind i de såkaldte “turistfælder”.

Nogle krydstogthavne kan være fyldt med turister, og det kan måske gøre det svært at opstøve unikke oplevelser. De mest travle og dermed turistede havne, vil du som regel møde i Mexico, Florida og på de caribiske øer.

Om du sejler i højsæson eller lavsæson spiller også en rolle, i forhold til hvor mange turister du vil møde på din tur. Men når det er sagt, så er der så mange muligheder, når man er i havn, at det altid er muligt, at finde små hyggelige perler hvor der ikke er nogen turister. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at vælge ruter, som besøger mindre og ukendte steder, hvor man på ingen måde vil føle, at man er havnet midt i en turistfælde.
 

Myte nr. 10 - Man har ikke nok tid i havnen

Sandt ✓ og falsk ✗

Igen er det individuelt, hvor lang tid du ønsker at bruge på de forskellige destinationer.

Hvis du tager på et krydstogt, vil du ofte sejle om natten og være i havn om dagen. Alt afhængigt af sejlruten fra dag til dag, vil man typisk være et nyt sted, når man vågner om morgenen.

Nogle mener måske, at det kan være for kort tid til at gå på opdagelse på land – og især hvis du har et stort ønske om at se nogle seværdigheder, der måske ligger lidt længere væk fra havnen. Hvis det er tilfældet, så anbefaler vi at du booker en af rederiets egne arrangerede ture, så du sikrer, at du når tilbage igen, inden skibet sejler videre.

Alternativt er der også rederier, der tilbyder krydstogter med overnatning, i den by du er i. Dog er vores erfaring, at de fleste gæster synes, det er fint med en lille dag i havn, hvor de har tid til at gå en tur i byen, shoppe lidt og opleve den lokale charme før turen går videre igen. 

Myte nr. 11 - Man skal have formelt tøj med og alle er snobbede

Sandt ✓ og falsk ✗

Det er rigtig, at der eksisterer dresscodes på de fleste krydstogtskibe. Det er forskelligt fra rederi til rederi, hvad dresscoden er  – men der er altså i langt de fleste tilfælde IKKE tale om kjole og hvidt og det helt store gallaskrud. Du er på ferie, så alt er selvfølgelig afslappet.

Hvis du leder efter en god guide til hvad de forskellige kategorier for dresscodes indebærer, så får du her en oversigt:

 • Casual - Afslappet tøj. Mænd: lyse bukser og en T-shirt. Det er dog i de fleste tilfælde ikke tilladt at have shorts og sandaler på i restauranterne. Kvinder: det samme som mænd, eller en almindelig nederdel eller kjole.

 • Elegant/sport casual - Det er lidt pænere end casual. Her ses det gerne, at mænd har habitjakke på. Det er dog ikke påkrævet med slips. Kvinder: Her er det igen tilladt med bukser, nederdel eller kjoler der ikke er for korte eller nedringede.

 • Informal - Lidt pænere tøj. Mænd: Pæne bukser med habitjakke og meget gerne slips. Kvinder: Pæn kjole eller nederdel med en pæn overdel.

 • Formal - Så er det tid til at finde det stiveste puds frem. Det vil ikke være fast dresscode, at man skal have den slags tøj på under hele turen. Normalt vil det være til kaptajnens cocktailparty, andre begivenheder eller lignende events. Mænd bærer smoking og kvinderne har kjoler på. Har man ikke sådant tøj i garderoben, så forvivl ikke. Det kan lejes ombord.

De seneste år er krydstogter blevet meget mere allemandseje og derfor er der også knap så ofte formelle dresscodes. Men der findes dog stadig ting, der ikke er velset. F.eks. må du de fleste steder ikke have sandaler og shorts på under aftensmåltidet.

Myte nr. 12 - Krydstogter er ikke for store familier

Falsk ✗

Det er rigtigt nok, at det engang var standard på krydstogtskibene, at de fleste værelser kun var egnet til to eller fire gæster. Men med tiden har de fleste rederier fulgt den stigende interesse fra familier for at rejse på krydstogt sammen. Derfor er der tilføjet familie-suiter på de fleste store skibe.

På Royal Caribbean Internationals større skibe, kan du finde eksempler på suiter, hvor I kan sove helt op til otte personer i to soveværelser. Vælger I f.eks.en Ultimate Family Suite så venter der en yderst børnevenlig oplevelse med en stor suite i to etager, med rutsjebane fra 1. sal og ned, samt masser af underholdning i suiten bl.a. airhockey, lille biograf og videospil. Men hos alle rederier finder du også familiekahytter af den mere almindelige (og prisvenlige) slags, hvor der plads til en familie på 4 eller 5.

Alle rederier tilbyder eksempelvis også flere børnevenlige services, som gratis babysitning om aftenen, så forældrene kan få en afslappende, børnefri aften, forsikrede om at der bliver passet godt på deres børn af uddannet personale. Og mange har også sjove børneklubber til forskellige aldersgrupper.


Myte nr. 13 - Man bliver søsyg på krydstogter

Falsk ✗

Det korte svar er: Nej, du bliver ikke søsyg på krydstogt.

De fleste krydstogtskibe er enorme. De store krydstogtsskibe, der er omkring 15 etager høje og rummer mellem 3000-5000 passagerer, gynger minimalt - og for det meste overhovedet ikke. Det kan endda være voldsomt uvejr og høj sø, og selv dér vil du næsten ikke kunne mærke, at du sejler på havet.

Læs mere om hvorfor du ikke bliver søsyg på krydstogt her

 

Læs mere

Derfor bliver du ikke søsyg på et krydstogt

Tanken om at være fanget ude på havet på et gyngende skib, kan give de fleste nervøse trækninger - men frygt ej! Det er nemlig slet ikke typisk at opleve søsyge på et krydstogt. Vi giver dig svaret på hvorfor lige her...


Hvorfor bliver jeg ikke søsyg på krydstogt?

Du har måske prøvet at sejle med en færge eller et sejlskib og hænge ligbleg med koldsved ud over kanten, og du frygter måske at tage på krydstogt af selvsamme grund. Lad os sige det én gang for alle - det kan ikke sammenlignes! 

Krydstogtskibe er enormt store! Derfor skal der enormt meget kraft til at det rykker sig ud af kurs eller begynder at gynge. Faktisk kan du på de fleste skibe slet ikke mærke, at det bevæger sig. Hvis du tager Oslofærgen til sammenligning så er nogle af de mindste krydstogtskibe over dobbelt så store, mens de største skibe næsten er syv gange så store. 

Derudover er de fleste skibe udstyret med kæmpe stabilisatorer, der stikker ud af skibets side som kæmpe finner, som modvirker bølgegang og hjælper med at holde skibet stabilt, selv i voldsomt vejr.

Sidst men ikke mindst - rederierne ved godt, at ferietid er tid til velvære og ikke til kvalme. Derfor monitorerer de konstant vejrforholdene på sejlruten, så de kan navigere udenom dårligt vejr. Det er faktisk helt almindeligt, at skibene ændrer kurs undervejs, særligt i Caribien, når det er orkansæson. 

Hvis uheldet alligevel er ude...

På trods af at meget få bliver søsyge på krydstogter, så er det alligevel godt at være forberedt. Derfor har vi samlet 10 gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du bliver søsyg.

⛴   Henvend dig i receptionen

Det er altid muligt at få udleveret søsygepiller i skibets reception helt gratis. Det er også muligt at købe det hjemmefra eller i terminalen. Her er det bl.a. også muligt at købe forskellige former for medicin mod søsyge i form af tyggegummi, slikkepinde eller akupressur-armbånd.

   Sid stille eller læg dig ned

Når du oplever søsyge, bør du så vidt muligt undgå at bevæge dig rundt på skibet. Find i stedet en seng eller stol, hvor du kan lægge dig ned.

Ved at gøre dette får hjernens balancecenter mere ro end hvis du står op. Ubalancen mellem dit syn og det indre øre er derfor ikke lige så voldsom.

   Forsøg at sove

Det bedste du kan gøre, når du oplever søsyge er at give din krop ro og hvile ved f.eks. at tage en lur.

⛴   Læs ikke bøger, aviser o.l.

Det er en dårlig idé at læse eller se film, hvis du oplever symptomer på søsyge. Kig i stedet op, så din krop får en bedre fornemmelse mellem det du ser og det der er i bevægelse.

⛴   Fokusér på et bestemt punkt

Det kan være godt, at fokusere på et stillestående objekt, f.eks. noget på land eller i horisonten.

⛴   Undgå dehydrering

Ved at drikke rigeligt med vand undgår du at blive dehydreret. Hos nogle har det også en positiv effekt at drikke sodavand, da sukker kan afhjælpe kraftig dehydrering.

⛴   Spis let

Undgå tung eller krydret mad og spis i stedet lette måltider. Gerne saltede kiks eller chips, da det er med til at rette saltbalancen op igen.

Det anbefales også, at du undgår rygning og alkohol, da dette kun vil forværre tilstanden.

  Sørg for frisk luft

Det er en god idé at få noget frisk luft. Søg også gerne mod midten af skibet, da det er der, det vipper mindst.

  Fokusér på dit åndedræt

Hvis du får det rigtig dårligt, kan det være godt at fokusere på dit åndedræt. Træk vejret langsomt.

  Oplys dine nærmeste

Hvis du kan mærke, at du begynder at få det dårligt, så husk at fortæl det til dem, du rejser med, så de er opmærksomme på det og kan hjælpe dig, hvis du får brug for det.

God tur!

Læs mere

10 af verdens must-see naturoplevelser

10 af verdens must-see naturoplevelser

Der findes så utrolig mange fantastiske oplevelser i verden, og det kan være helt umuligt at vælge imellem dem. Jeg har rejst en hel, besøgt mange lande og haft mange typer af oplevelser, og de er alle forskellige på hver sin måde. Her vælger jeg både at sætte fokus på de naturoplevelser jeg har oplevet og dem, som jeg stadig har til gode, men bare bliver NØDT til at få set. 

 
#1 Must-see amerikansk skønhed

Lad os starte med en som alle kender, og hvis ikke du har oplevet det, så bør du virkelig sætte det på din to-do-liste. Grand Canyon er an af de bedst kendte naturlige skønheder, som man kan finde. Området strækker sig over hele 30 kilometer fra side til side samt 277 sømil. Grand Canyon er et af de områder i USA, som jeg synes, man hører allermest om, og området skulle heller ikke skuffe. Lige det modsatte. Personligt er jeg ret stor fan af USA i forvejen, og har været der flere gange, så jeg ved slet ikke, hvordan jeg kunne have undgået at komme forbi denne kæmpe skønhed. Det må jeg have på listen til min næste tur. 

 

#2 Den flydende regnbue

Det her er med garanti en naturoplevelse, som du aldrig har hørt om før. Det er nemlig floden Caño Cristales. Floden er kendt som ”The River of Five Colors” eller ”Liquid Rainbow”. Denne flod er simpelthen den vildeste skjulte perle. Floden ligger i Columbia, og normalvis er floden faktisk helt almindelig med almindeligt vand flydende igennem, men fra omkring juli til november eksploderer floden i farver. De fleste tænker nok, at det må komme fra kemikalieudledning i floden. Det var i hvert fald det jeg tænkte, da jeg hørte om floden første gang. Det er heldigvis ikke det, som der sker. Det er således, at planten Macarenia Clavigera, som er en ret unik plante, der ligger på bunden af floden, får en kraftig rød farve. Regnbuefarverne kommer så fra andre farverige dele af floden. Det blå vand, det grønne mos og det gule sand. Denne flod SKAL jeg se på et tidspunkt. Desuden er Columbia jo et fantastisk land, så man behøver ikke kun tage hertil for at se den farverige flod.

 


#3 Den grønne skyhimmel

Denne grønne himmel var jeg ikke engang klar over, at jeg bare måtte opleve, før jeg stod midt i den. Det lyder nok en smule abstrakt, men jeg snakker faktisk om noget helt konkret, nemlig Monteverde Cloud Forest. Skoven er beliggende i Monteverde i Costa Rica, og det kaldes for en skyskov fordi man er utrolig højt over havoverfladen, nærmest inde i en sky. Luftfugtigheden her er utrolig vigtig for skoven. Det minder en smule om en regnskov, men ikke på helt samme vis. Skoven har virkelig mange små gemte skatte, som man kan være heldig at opleve. De har f.eks. specielt mange sjældne fugle, som man kan være heldig at se her. Det var en virkelig hyggelig slentretur jeg tog mig rundt i skoven, hvor jeg slog flere timer ihjel ved at gå og tage billeder og optage alle lydene og farverne.

 

#4 En lyserød sandstrand

En af de ting, som jeg vildt gerne vil opleve, er fænomenet med de lyserøde sandstrande. Jeg elsker at slappe af på en god strand, men hvad kunne mon være bedre end en helt almindelig sandstrand?… en lyserød sandstrand. Men man må indrømme, at det godt nok er et spøjst fænomen. Disse strande er heller ikke til at finde særlig mange steder, og graden af den lyserøde farve varierer. Den som jeg har hørt allermest om, er stranden i Filippinerne. Great Santa Cruz Island i Filippinerne ligger inde med en helt utrolig smuk lyserød sandstrand, og dertil det smukkeste hav jeg nogensinde har set. Denne lyserøde strand får sit farvede sand fra de røde organ pipe koraller, som er blevet pulveriseret. Desværre er meget af marinelivet omkring stranden blevet ødelagt på grund af ulovlig koralminedrift. Det er derfor vigtigt at huske på, hvad man gør i naturen for at vedligeholde alle de fantastiske fænomener.

 

#5 Lev på kanten

Vil du leve lidt på kanten? Så skal du tage med mig for at se en af verdens mest aktive vulkaner, og du skal ikke engang rejse til de fjerneste afkroge for at opleve den. Etna, der ligger på Sicilien er en aktiv vulkan, og jeg forstår slet ikke, hvorfor jeg ikke har været her endnu, når det næsten ligger lige i baghaven. Det endnu mere vilde er, at man kan komme enormt tæt på selve vulkanen. Der går nemlig en kabelbane op til toppen, så man nemt og hurtigt kan komme til tops og se det vilde naturfænomen. Jeg har altid været ret fascineret af vulkaner, og derfor vil jeg utrolig gerne se en aktiv vulkan for at opleve, hvordan landet omkring en aktiv vulkan er anderledes fra det omkring en inaktiv vulkan. Desuden skulle der være mange muligheder for fede vandreture og andre naturoplevelser omkring Etna, som jeg bestemt heller ikke vil gå glip af.

 

#6 De store runde sten

I New Zealand kan du finde flere fantastiske vidundere, men en af de lidt mere spøjse og ikke så populære, er Moeraki Boulder også kaldet Kaihinaki. Her finder du på den sydlige ø usædvanligt store og helt runde sten, som ligger langs stranden Koekohe. Stenene er dannet under jorden igennem cementeringen af mudderstenen Paleocene, og de er formet af det mudder som har ligget omkring dem samt erosion. Dertil er de kommet fra jorden til stranden ved at havet har slået mod klipperne, og de så er rullet ned på sandet. Det er sjældent, at der ligger sten, der ikke er gået i stykker, da de ofte ruller med stor kraft og smadrer. Det endnu mere spøjse ved de her sten er, at de er hule indvendig, hvilket man kan se i de smadrede sten. Jeg var helt vild med at være forbi her. Det var vildt at gå rundt blandt de her store sten, kravle rundt på dem og hoppe fra sten til sten. Så planlægger du en tur til New Zealand, så må du ikke overse denne spøjse naturoplevelse.

 

#7 Den imponerende fjord

Endnu en fra New Zealand er Milford Sound. New Zealand har så mange naturfænomener, at jeg kunne lave denne liste udelukkende med oplevelser i New Zealand. Milford Sound er en fjord på den sydlige ø. Det enormt fascinerende ved Milford Sound er, at fjorden er dannet af gletsjere under istiden. Fjorden har et vildt dynamisk landskab, hvor der er flere smukke vandfald og enorme bjergtoppe. Selvom man kan komme til Milford Sound, så har området bibeholdt sin autentiske og uspolerede natur, som er det, der er med til at gøre området så fantastisk. Milford Sound ligger i Fiordland National Park, og selve parken er også bestemt værd at udforske ved at tage på vandreture eller en køretur igennem skov og fauna. Milford Sound er et syn, som du ikke bør gå glip af og et syn, som du vil huske hele dit liv. Det vil jeg i hvert fald.

 

#8 Ikonisk kløft

Har du mod på at tage en lang vandretur i de smukke fjelde i Norge? Så kan man komme op til det vildeste syn. Udover den helt fænomenale udsigt over fjorden, så finder man i Lysefjorden i Norge Kjeragbolten; en enorm sten, der er klemt inde mellem to klippevægge. Vandreturen op til toppen af det 1.110 meter høje bjerg er udfordrende, men helt fantastisk, og belønningen for det hårde arbejde er virkelig god. Hvordan har det overhovedet kunne lade sig gøre, at den store sten er landet lige netop der? Det er sådan nogle oplevelser jeg holder af. Dem hvor man føler, man skal tænke over tingene, og man sætter pris på jordens helt fantastiske evne til at lade sådanne ting opstå. Man bør dog være opmærksom på, at vandreturen er ret udfordrende, og det kun anbefales at turen derop tages af erfarne og øvede, idet turen tager 6 timer og indebærer en klatretur og stejl vandring.

 

 

#9 Stjernehavet

På den smukke ø Vaadhoo i Maldiverne kan man få en oplevelse, der er som fra en anden verden og som nok ikke kan sammenlignes med andre steder i verden. Når solen går ned over Vaadhoo Island og havets bølger slår mod stranden, dukker der et glimtende hav op. Små blå prikker opstår, som får havet til at ligne stjernehimlen. Dette magiske fænomen opstår i de sene sommermåneder på grund af den stigende mængde phytoplankton og havdyr, der lyser i mørket. Det må være en helt eventyrlig oplevelse. Det skulle være nemmere at se det eventyrlige syn, hvis man befinder sig på havet, idet bølgerne slår mod båden og der opstår det strålende lys. Havet omkring Vaadhoo Island er helt klart, og det er derfor, det er så tydeligt at se det lysende plankton, når havet og organismerne bliver forstyrret af bølger eller bevægelser i vandet. Jeg kan næsten ikke vente med at opleve noget så utrolig magisk. Desuden er Maldiverne jo også et af de smukkeste og dejligste steder, man kan komme til, så det er bare en bonus, at der er så fortryllende en oplevelse her.

 

#10 Den vilde strand

Denne mørke og rå strand finder du i Island. Strandens sorte sand, sorte sten og høje klipper giver en dyster og melankolsk stemning, som skulle være helt vild at opleve. Bølgerne der slår mod stranden, er også vilde og voldsomme, og derfor egner stranden sig ikke til badning. Stranden er dog også meget mere fascinerende at gå rundt på end at ligge ved. Det er tydeligt at se, hvordan havet og naturen har formet de unikke trappelignende klipper, som fungerer som et dystert bagtæppe. Reynisfjara strand på Island er en af de mest imponerende strande, som jeg nogensinde har set på billeder, og den skulle være endnu mere vild i virkeligheden. Stranden er også et varemærke for Island og den rå natur, som der findes deroppe. Jeg har endnu ikke oplevet Island, men det skal jeg helt bestemt.

Læs mere