Brasilien - Rio de Janeiro

I det sydøstlige Brasilien ligger storbyen Rio de Janeiro, landets næststørste by med ca. 6,3 millioner indbyggere. Rio de Janeiro, der i dagligt tale blot omtales som Rio, er en verdens mest berømte byer, bl.a. kendt for strandene Copacabana og Ipanema - som hjemsted for Bossa Nova - for det særdeles bjergtagende landskab, og ikke mindst det årlige karneval. I 2014 var Rio bl.a. vært for VM i fodbold.

Værd at se
Sukkertoppen. Fra dette berømte bjerg får man en fantastisk udsigten over Rio og hele området. Toppen nås via en kabelbane. Gå heller ikke glip af udsigten fra Corcovado. Bjerget hvor den verdensberømte kæmpestatue af Jesus er opsat. 
De populære og livlige strande Ipanema og Copacabana med de dertilhørende bykvarterer. 
Er man fodboldfan vil Sydamerikas største fodboldstadion, Maracaña, formegentlige tage puste fra en. Her vil i 2014 blive afholdt en stor del af kampene til VM i fodbold. 
Jardim Botanico, som er Rios imponerende botaniske have. Her er eksotiske planter fra hele verden og aber der svinger sig rundt i træerne. 

Klima
Tropisk klima med høje temperaturer året rundt. Fra december til marts er der perioder med meget nedbør, og temperaturerne kommer ofte over de 30 grader. Resten af året er ligger temperaturen omkring de 25 grader. 

Valuta
Brasilienske real (BRL)

Klima

Top Krydstogter