Forenede Arabiske Emirater - Dubai

Dubai ligger på den Arabiske Halvø, i den sydlige del af den Persiske Golf, og er den mest befolkede by af de syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater med ca. 2,1 millioner indbyggere. 

Byen er en meget modernne, liberal og velhavende - fyldt med muligheder, hvor kun fantasien sætter sine grænser. En stor oase i ørkenen fyldt med ekstrem luksus, fornemme restauranter, de bedste shoppingmuligheder og imponerende bygningsværker (bl.a. verdens højeste bygning, Burj Khalifa 829 m.). 

Værd at se
Oplev udsigten fra verdens højeste tårn, Burj Khalifa på 829 meter. Ganske enkelt et must see. Er man snedig kan det betale sig at bestille en tur op i bygningen på forhånd, hvis man ved hvilken dag man ankommer. Derved sparer man ventetid og penge.

Gå heller ikke glip af springvandende for bunden af Burj Khalifa, som på imponerende vis skyder vand 150 meter op i luften i et imponerende vand-, lyd- og lysshow.

Prøv vandforlystelserne i Wild Wadi Vandpark. En morsom måde at bruge tiden på for både børn og voksne. Herfra kan man også se Burj Al Arab (Arabernes tårn), hvor det også er muligt at komme op og nyde en afternoon-the og betragte udsigten ud til den Persiske Golf. 

Klima
Dubai ligger i et varmt ørkenklima, hvor solen skinner året rundt. Somrene er utroligt varme med temperaturer omkring 35-40 grader, mens vintrene er en smule mildere, selvom temperaturen stadig ligger omkring de 20 grader. 

Valuta
I De Forenede Arabiske Emirater benytter man Dirham (dh). Vi anbefaler, at man veksler et mindre beløb hjemmefra, fx til at betale taxa. Det er muligt at hæve penge i automater (ATM), og man kan betale med kreditkort i de fleste butikker, cafeér og restauranter. 

Rejseguides
Læs mere om Dubai på www.definitelydubai.com

- Og sidst, men ikke mindst; henvender sig til dem med smartphones - der findes sågar en anmelderrost rejseguide-app som bl.a. indeholder et kort over byen der kan benyttes uden brug af internet (offline): itunes.apple.com/dk/app/dubai-travel-guide-offline

(Hvis man vil læse alle de positive brugeranmeldelser, så skal man gå ind via det engelske iTunes)

For Android-brugere, kan app’en findes her: play.google.com/store/apps/playdubaiofflinemap

Klima

Top Krydstogter