Holland America Line

 • Middelstore skibe med god plads til den enkelte gæst
 • Prisvenligt krydstogt med en følelse af luksus
 • Høj kvalitet til hele familien
 • Klassisk krydstogt i elegante rammer
 • Gode børnefaciliteter og god service

Holland America Line blev grundlagt i 1873. Hovedkvarteret lå dengang i Rotterdam, og da skibene sejlede mellem Holland og Amerika, blev rederiet kendt som Holland America Line. Med over 140 års erfaring er Holland America Line en anerkendt leder i krydstogtbranchens premium segment. 

I løbet af rederiets lange historie, først som last- og passagerrederi, og efterfølgende som decideret krydstogtrederi, har Holland America Line nu sejlet mere end 9 millioner passagerer fra Europa til USA og til feriedestinationer over hele verden.

Holland America Lines flåde består af 15 middelstore og elegante skibe, og de tilbyder i dag over 500 krydstogter om året til alle verdens syv kontinenter. Det store udvalg af destinationer jorden rundt inkluderer både populære og mindre besøgte havne i Caribien, Alaska, Europa, Mexico, Sydafrika, Panamakanalen, Australien, New Zealand og Asien. Desuden tilbyder de unikke oplevelser til Antarktis og Amazona. 

Læs mere om Holland America Line's vilkår og betingelser.

Mad

Kvaliteten af maden og servicen ombord på Holland America Line er høj. Helpension er altid inkluderet i prisen, og gæsterne har adgang til a la carte- og buffetrestaurant.

Desuden er der også flere forskellige restauranter, som kan benyttes mod betaling, blandt andet en grillrestaurant og en asiatisk og italiensk restaurant.  

På et krydstogt med Holland America Line kan man vælge imellem to forskellige spisetider, en tidlig og en lidt senere. Desuden tilbyder Holland America Line også mere fleksible spisetider med deres ”As you wish”-koncept, hvor det er muligt at spise mellem kl. 17.15 og kl. 21.00 på udvalgte restauranter. 

 

 

 • Tidlig spisetid: ca. kl. 17.45
 • Sen spisetid: ca. kl. 20.00

 

 

 

Indretning
Holland America Lines skibe er alle klassisk og elegant indrettet, og udsmykningen er desuden inspireret af hollandsk kultur og traditioner. Dette skaber en atmosfære, der udstråler luksus og velvære.

 

Underholdning og aktiviteter
Listen over underholdningstilbud ombord på Holland America Lines skibe er meget lang og tæller blandt andet spektakulære shows, live musik, biograf, casino og diverse lounge områder. Holland America Lines gæster har desuden mulighed for at lære trinene fra det populære amerikanske underholdningsshow ”Dancing with the stars”, som svarer til det danske show ”Vild med dans”. Ombord findes der også flere forskellige børneklubber for børn i alderen 3-17 år.

 

Indkvartering
Alle kahytter er moderne indrettet og udstyret med blandt andet fladskærm med dvd. Hos Holland America Line får gæsterne et hjem ombord, der emmer af ro, stil og luksus. Hvis man ønsker en udvendig kahyt, skal man være opmærksom på det, der hedder ’obstructed view’. Det betyder, at dele af udsigten kan være blokeret af en redningsbåd.


Internet

Hvis man ønsker at holde sig opdateret, eller bare gerne vil holde kontakt med omverdenen på sit krydstogt, kan man tilkøbe internetadgang på skibet. Man kan vælge at betale pr. min., eller man kan købe en pakkeløsning. Prisen pr. min. er ca. 0,75 dollars, og priserne på datapakkerne er følgende (MyCruise tager forbehold for prisændringer):

 • 100 min.: ca. 55 dollars
 • 250 min.: ca. 100 dollars

 

Der opkræves et engangsgebyr på ca. 4 dollars for at aktivere ens konto. Man kan vælge at leje en bærbar pc ombord på skibet, eller man kan tilkøbe trådløst netværk til sin egen pc.


Handikap tilgængelighed og særlige behov
Holland America Line har specialdesignede kahytter til gæster i kørestol, der er udstyret med bredere døre og badeværelse med handikapfaciliteter. Desuden tilbyder Holland America Line assistance ved på- og afstigning.

Hvis man lider af eksempelvis gluten-allergi, så bedes man informere tjeneren i restauranten om dette den første dag, hvorefter der vil blive taget hensyn i serveringerne.

 

Typiske gæster
Holland American Lines traditionelle og klassiske stil appellerer i høj grad til det mere modne publikum, og gennemsnitsalderen er ca. 50 år. Flere af skibene er dog moderniseret, hvilket har gjort dem meget attraktive for børnefamilier og en lidt yngre målgruppe. Mange af Holland American Lines gæster kommer fra Nordamerika og Europa.

 

Drikkepenge
Drikkepenge bliver automatisk tilføjet kahytsregningen, når man rejser med Holland American Line. Gæster i suites betaler ca. 12 dollars pr. dag, og gæster i kahytter betaler ca. 14,50 dollars pr. dag. Da det er et pengeløst samfund ombord på skibene, har man ikke mulighed for selv at lægge drikkepenge, og derfor har man indført dette system.

 

Rygning
Rygning ombord på skibene er indskrænket. Det er dog tilladt at ryge i enkelte afmærkede områder, som fx på dækket, så man som ikke-ryger let kan undgå røgen. Det er desuden tilladt at ryge på balkonen i kahytten.

 

Påklædning
I dagstimerne anbefales afslappet tøj ombord på krydstogtskibet og på udflugterne. Dresscoden om aftenen er inddelt i to kategorier, smart casual og formel.

Smart casual defineres som lange busker og skjorte for mænd og afslappede kjoler, lange bukser og uformelt aftenstøj for kvindernes vedkommende. Til de formelle aftener er det en god idé at medbringe kjole, jakkesæt og slips.

Der er i gennemsnit ca. 2 formelle aftener om ugen. Det er ikke tilladt at bære T-shirt, badetøj, tank top og shorts i restauranterne om aftenen.

 

Børneklubber
Der findes mellem tre og fire børneklubber på alle Holland America Lines skibe, og man kan derfor roligt tage hele familien med uden at være bange for, at børnene keder sig. Personalet ombord er uddannet til at tage sig af børn, og børnene vil derfor være i gode hænder under hele rejsen.

 

Sikkerhed 
Sikkerheden ombord er helt i top. Alle skibe er udstyret med flere topmoderne redningsbåde, og samtidig er der redningsveste i alle kahytter samt en nødbeholdning flere forskellige steder på skibene. Derudover er alle ansatte ombord på skibene trænet i sikkerhed, og når man sejler fra de større havne, vil der være en sikkerhedsøvelse før skibet sejler.

Nedenfor finder du en liste over Holland America Lines skibe. Klik på linket for at læse mere om det enkelte skib.

Her kan du læse mere om, hvordan du foretager online check-in på skibene, og hvordan du foretager online check-in på dit fly. 

For at gøre det lettere for dig at lave online check-in, har vi lavet en guide. Du skal blot trykke på ”klik her” for at se guiden.


Klik her for at åbne MyCruise’ guide til online check-in!

 

Sådan bestilles udflugter

Holland America Line tilbyder et hav af forskellige udflugter, alt efter destination. Læs mere om de forskellige udflugter og bestil online her. Udfyld bookingnummer og efternavn for at læse mere om udflugter og tilkøb i øvrigt ombord på netop dit krydstogt. 

Det er også muligt at bestille udflugter ombord på skibene.

Kontakt MyCruise, hvis du har spørgsmål. 

Der er masser af tilkøbsmuligheder allerede inden afrejse, hvis man ønsker lidt ekstra forkælelse. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige tilkøbsmuligheder på Holland America Lines skibe.

 

Drikkepakker

Når man rejser med Holland America Line, har man mulighed for at tilkøbe en drikkepakke. På den måde slipper man for ekstraudgifter ombord på skibene, hvis man ønsker en god drink, øl eller vin om aftenen. Holland America Line tilbyder følgende drikkepakker:

’Signature beverage’ pakken USD 52 pr. person pr. dag (plus 15-18% servicecharge): Et stort udvalg af diverse øl, vin, spiritus, cocktails osv (15 genstande pr. dag).

Pakken gælder kun for drikkevarer, der koster højst 8 dollars, og derfor er premium brands ikke inkluderet.

Man skal være fyldt 21 år for at kunne benytte drikkepakken, og man skal købe pakken til alle, der bor i samme kahyt. Det vil sige, at man ikke kun kan købe den til én eller to i kahytten, hvis man bor flere sammen. Bemærk, at pakken kun kan købes ombord på skibet.

Sodavandspakke USD 9 pr. person pr. dag (plus 15-18% servicecharge): Coca Cola, Sprite, Fanta fra automat i alle restauranter, barer og lounger.

Prisniveauet på drikkevarer

Nedenfor følger en prisliste på forskellige drikkevarer ombord på skibene (plus 15-18% servicecharge). Disse priser er kun vejledende, men de giver en indikation af prisniveauet ombord:

 • Sodavand: fra ca. 2 dollars
 • Øl: fra ca. 5 dollars
 • Vand på fl.: ca. 3 dollars
 • Kaffe og te: ca. 3 dollars
 • Cocktails: fra ca. 6 dollars
 • Vin (fl.): fra ca. 25 dollars

 

Udflugter 
Holland America Lines skibe besøger mange spændende destinationer, og skibene vil altid tilbyde udflugter lige meget, hvor i verden, de lægger til. Man kan vælge at bestille udflugterne hjemmefra eller ombord på skibene.

Læs mere om udflugter her.

 

Andre tilkøb
Holland America Lines spa ’Greenhouse spa & salon’ tilbyder mange muligheder for at tilkøbe selvforkælelse. Alt i dette område kan kun tilkøbes ombord på skibet.

Nedenfor findes et par priseksempler (MyCruise tager forbehold for ændringer):

 • Massage fra ca. 99 dollars (50 min.)
 • Ansigtsmassage fra ca. 69 dollars (40 min.)

 

Dette er bare et lille udsnit af de behandlinger, man kan vælge imellem. En god tommelfingerregel er, at priserne ombord generelt er meget lig de priser, vi kender herhjemmefra.

Find et krydstogt med Holland America Line: