Egypten - Suez-kanalen

Verdens længste skibskanal byder på den unikke oplevelse at sejle med et kontinent på hver side – Asien på den ene side og Afrika på den anden. Suez-kanalen blev indviet i 1869 og har siden da været flittigt brugt af alt fra små fiskerbåde til store krydstogtskibe. Hvert år sejler mere end 25.000 skibe gennem kanalen, der forbinder Middelhavet ved Port Said med Det Røde Hav ved Suez.
I efteråret 2015 markerede Suez-kanalen sig igen som en af verdens mægtigste søveje, da kanalen blev udvidet til at kunne facilitere gennemsejling i begge retninger samtidig. Det betyder, at rejsen igennem Suez-kanalen er blevet hurtigere og uden stop undervejs.

Mens du sejler, kan du betragte omgivelserne omkring dig. Ofte er der på begge sider ørken, så langt øjet rækker, men det er bestemt ikke et kedeligt og ensformigt syn. Ørkensandet er som at betragte en farveskala i gul – fra den sarteste lysegule til den dybe mørkegule, der flimrer forførende som et fatamorgana.     

Få meter fra båden haler egyptiske fiskere i simple fiskerbåde dagens fangst i land, mens omgivelserne langsomt skifter. På Sinaihalvøen dukker små bosættelser frem i den ellers øde ørken, mens der på den egyptiske side pludselig sprudler små grønne oaser af byer frem, myldrende med liv og farver.

Klima

Top Krydstogter