Spanien - Barcelona

Barcelona er Spaniens næststørste by med 1.6 millioner indbyggere. Byen er hovedstad i Catalonien, og ligger på den charmerende spanske Costa Brava kyst ud til Middelhavet, og er forståeligt en af Europas mest populære rejsedestination. Barcelona tilbyder både gode badestrande, hyggelige havneområder, lækre restauranter, ideelle muligheder for shopping på La Rambla, store sports begivenheder og ikke mindst enestående arkitektur med Antoni Gaudí som frontmand.

Værd at se
En slendretur ned ad La Rambla, hvor man kan kigge i de mange flotte butikker eller nyde lidt tapas på en af de mange fortovscafeer. Gaden er et spøjst mix af et livligt forretningsliv, spansk madkultur samt gøglere, som lokker turister til med de skøreste kostumer og kreative opvisninger.

La Sagrada Familia. En fascinerende kirke, som endnu ikke står færdigbygget, men som i mange år været baggrund på de fleste postkort fra Barcelona. Kirken tårner højt mod himlen som et eksempel på Antoni Gaudis unikke arkitektur, og betragtes af mange som hans absolutte mesterværk.
Er man vild med sport bør man besøge F.C. Barcelonas enorme stadion Nou Camp, hvor et af verdens bedste fodboldhold underholder knap 100.000 mennesker per kamp. 

Klima
Barcelona har et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre med gennemsnitstemperaturer omkring de 20-25 grader, og milde fugtige vintre med gennemsnitstemperaturer omkring de 10 grader.

Valuta
Valutaen i Spanien er euro (EUR). Vi anbefaler, at man veksler et mindre beløb hjemmefra, fx til at betale taxa og bus. Det er muligt at hæve penge i automater (ATM), og man kan betale med kreditkort i de fleste butikker, caféer, restauranter.

Klima

Top Krydstogter