Madagaskar - Nosy Be

Velkommen til øen, hvor solen skinner året rundt. Nosy Be ud for Madagaskars nordvestlige kyst er et vaskeægte paradis med kilometervis af hvide sandstrande og opalblåt vand. Øen er det mest velbesøgte turistområde i Madagaskar – og af god grund – for her er der aktiviteter for enhver smag. Nyd sol og strand, fantastisk natur og kultur, og se unikke dyrearter, der ikke findes andre steder på jorden.

Værd at se:

Nosy Be er en vulkanø, der er kendt som verdens ældste ø, og her føler du dig hensat til en eventyrverden omringet af frodig grøn jungle, dybe kratersøer, vandfald og uforglemmelige dyrearter, som verdens mindste frø og en kamæleon på størrelse med din lillefinger. Nosy Be er det perfekte sted at tage på udforskning, og øen er fyldt med gode vandrestier. Besøg fx én af de mange vaniljeplantager, der er grundlaget for, at Nosy Be også omtales som ”den duftende ø”.

Besøg Lokobe-reservatet og kom helt tæt på den uspolerede natur. Reservatet er perfekt for alle natur- og dyreinteresserede og her kan du få øje på mange forskellige dyr, fx den meget sjældne sorte lemur og mange firben, slanger og frøer. Man skal dog væbne sig med tålmodighed, da mange af dyrene er virkelig gode til at kamuflere sig.

På trods af sit ildevarslende navn er hovedbyen Hell-Ville, eller Andoany, et helt fantastisk bekendtskab. Her omkranser smukke bygninger fra kolonitiden havnefronten, og du kan forkæle dig selv med shopping på Boulevard Général Charles de Gaulle eller i det indendørs marked ved det gamle Théâtre Municipal. Overalt er der en afslappet stemning, for de lokale lever efter mottoet ”mora, mora”, der betyder ”roligt, roligt”.
Melder sulten sig er der masser af steder, hvor du kan prøve de lokale retter, der blandt andet består af frisk fisk og skaldyr og de populære stegte bananfritter.

Nosy Be er stedet for alle, der har sat næsen op efter den perfekte badeferie. Her kan du nyde solen på stranden og lade dig svale af en brise, der nu og da blæser ind fra havet, eller du kan kaste dig ude i bølgerne. Alle, der kan lide at dykke, snorkle og fiske, vil være fuldt ud tilfredse med Nosy Be, for der er masser at kigge på. Vil du nyde den uspolerede natur, kan du sejle til den ubeboede ø, Nosy Komba, hvor du kan se farverige koraler, skildpadder og rokker. Mange pukkelhvaler, hvalhaver og barracudaer frekventerer også området, så det er bare om at holde øjnene åbne.

Valuta:

Valutaen i Madagaskar hedder madagaskisk ariary (MGA). Det anbefales, at man medbringer USD og EUR, da man ikke kan veksle madagaskiske ariary hjemmefra. I de største byer kan man derudover betale med USD og EUR, og her findes der også hæveautomater. I de største byer kan du også bruge kreditkort, men mange steder må du forvente, at de kun tager mod kontanter.

Klima

Top Krydstogter