Grækenland - Santorini

Santorini, også kendt som Thera, er en græsk vulkanø, som ligger centralt i det græske øhav mellem Grækenland og Tyrkiet. Der bor ca. 15.000 på den unikke klippeø, som er kendetegnende ved sine traditionelle hvide kalkstenshuse, fantastiske udsigter og den aktive vulkan, som har sæt sit unikke præg på landskabet gennem årtusinder. Ligesom på mange andre græske øer, kan man selvfølgelig også på Santorini nyde et glas vin og en lokal fisketallerken på en af de mange tavernaer, der er at finde i alle byerne på øen.

Værd at se
Landskabet er den helt store seværdighed på Santorini, og en af de populære ruter er at gå mellem byerne Fira og Oia, en distance på ca. 10 km. Turen er ikke for anstrengende og man får oplevet det helt særlige landskab på Santorini samt den enestående solnedgang fra byen Oia. Det er muligt at tage en bus tilbage igen. 
Amoudi bugten. En smuk klippefyldt bugt, beliggende under byen Oia. Nyd udsigten, gå lidt i butikker og spis en friskfanget fisk på byens tavernaer. 
Stranden Perissa. Tag en dukkert i Middelhavet fra den vulkansorte sandstrand. 
Museum of Prehistoric Thera. 

Klima
Varmt middelhavsklima med temperaturer mellem 25 og 30 grader i sommermåneder, og temperaturer mellem 10 og 15 grader i vintermånederne. 

Valuta
Euro (EUR)

 

Klima

Top Krydstogter