New Zealand - Milford Sound

”Verdens ottende vidunder” kalder man Milford Sound på grund af den storslåede natur. Byen ligger i det sydvestlige hjørne af New Zealand ved en fjord i Fiordland Nationalpark. Fjorden går 15 km ind i landet og er omgivet af klippevægge, der rejser sig 1200 meter over havet, hvor legesyge sæler, pingviner og delfiner boltrer sig.

 

Værd at se
Det er stedet for naturelskere med utallige muligheder for vandreture, cykelture og kajakroning. Den 50 km lange Milford-sti er en legendarisk vandrerute gennem bjergpas og tempererede regnskov, hvor vandet vælter ned af klippevægge i brusende vandfald. Man er henført i et eventyrligt landskab af ubeskrivelig skønhed, og det er da også her, at mange scener fra filmen ”Ringenes Herre” er optaget.

Klima
Den årlige nedbør er på 7000 mm i modsætning til Danmark, hvor den er på 745 mm, og det bliver betragtet som et af verdens vådeste områder. Så husk paraplyen. I de New Zealandske vintermåneder fra juni til august er temperaturen 5-6 grader, hvorimod sommermånederne fra januar til marts er på ca. 15 grader.

 

Valuta
New Zealandske Dollars (NZD)

Klima

Top Krydstogter