Italien - Savona (Milano)

Savona ligger i det nordøstlige Italien mellem Genova og den franske grænse. Byen er hjem for ca. 60.000 indbyggere, og har tilbage i sin tid også været hjemsted for den berømte opdagelsesrejsende Christopher Columbus. Savona er et godt udgangspunkt til at udforske det norditalienske kongerige, hvor man bl.a. kan opleve de smukke landskaber ved de italienske alper, og ikke mindst landets største by Milano. 

 

Værd at se

Priamar fortet. Et stort fort fra 1500-tallet beliggende ved byens havnefront.
140 km fra Savona ligger Milano, hvor man bl.a. kan opleve en af verdens største domkirker "Duomo di Milano" og kunstmuseet L'Ultima Cena, hvor den sidste nadver er at finde. Kunstmuseet kræver dog, at man bestiller sin entré lang tid i forvejen på grund af stor efterspørgsel.

Har man taget turen til Milano og vil man gerne shoppe lidt, så bør man absolut besøge det smukke Galleria Vittorio Emanuele II, også kendt som "Rectangle of Gold". Her finder man masser af luksuriøse butikker under et samlet tag, lige ved siden af domkirken og byens gågade.

 

Rejseguides

https://www.lonelyplanet.com/italy/liguria-piedmont-and-valle-daosta/savona 

https://www.tripadvisor.com/Tourism-g194908-Savona_Italian_Riviera_Liguria-Vacations.html 

 

Klima

Middelhavsklima med varme somre, hvor temperaturen ligger mellem 25 og 30 grader, og milde vintre med temperaturer omkring de 5-10 grader. 

 

Valuta

Euro (EUR)

Klima

Top Krydstogter