Oman - Muscat

Muscat er som taget ud af 1001 nats fortællinger. Byen er det lille Sultandømme Omans hovedstad med 800.000 indbyggere. Byen byder på arabisk mystik, flotte hoteller og seværdige kulturelle oplevelser. Da Muscat ligger ud til kysten ved Det Arabiske Hav, er den omringet af smukke bjerge, eftertragtede badestrande og varmt havvand.

Værd at se
Muscat har det hele. Skønne strande med springende delfiner, gode restauranter og så oser byen af både gammel og moderne arabisk kultur. Tag en tur i soukhen og mød den omanske befolkning, når der bliver handlet, og læg vejen forbi "Den Nye Moske", der er byens vartegn og et overflødighedshorn i silketæpper, krystallysekroner og italiensk marmor.
På byens historiske museum er der rig lejlighed til at komme nærmere på landets historie.
Sultanens palads, der ligger omgivet af to gamle portugisiske fæstninger, er et absolut must, og så kan man afslutte en spændende dag i Muscat med en aftentur på Cornichen – byens smukke havnepromenade.

 

Klima
Muskat har et varmt klima hele året rundt med meget lidt regn. Hvis det regner, er det typisk i januar måned. Til gengæld kan temperaturerne nå op på 50 graders varme i månederne fra maj til september, mens gennemsnitstemperaturerne resten af året ligger på omkring 30 grader.

 

Valuta
Oman Rial (OMR)

Klima

Top Krydstogter