Grækenland - Mykonos

Den lille populære græske ø Mykonos finder man i det Ægæiske Hav tæt på den tyrkiske kyst. Mykonos er kun 85 kvadratkilometer stor med 6.000 indbyggere, hvis omdrejningspunkt er havnebyen Mykonos. Som så mange andre græske øer er Mykonos kendt for sine vidunderlige gyldne strande, de skinnende hvide bygninger og det turkisblå hav. Der er stor forskel på den nordlige og den sydlige del af øen, hvor den nordlige del er kendt for sin fred og ro i modsætning til den sydlige del, hvor det er det vilde natteliv, der trækker folk til.

Værd at se
Øen tiltrækker primært det unge publikum med et farverigt natteliv og aktivt strandliv med vandski, jetski, windsurfing og ridning. Men der er andet at foretage sig. Man kan sejle ud til den lille ø Delos, som har en helt fantastisk arkæologisk udgravning, hvor selve sejlturen er en oplevelse i sig selv.
Er man til shopping, skal man tilbringe dagen på Matoyianni Street, som er byens hovedstrøg. Masser af lokkende butikker, men tag penge med, da det er dyrt. I den mere stille del af byen ligger Paraportiani Kirke, som er et besøg værd.

 

Klima
Mykonos har et behageligt klima med varme somre og lidt køligere vintre og meget lidt regn. I sommermånederne fra maj til oktober er gennemsnitstemperaturen ca. 26 grader, og i vintermånederne når temperaturen ikke under 10 grader.

Valuta
Euro (EUR)

Klima

Top Krydstogter