USA - Hawaii - Hilo

Intet sted i verden er som Hawaii. Den lille øgruppe midt ude i Stillehavet ligger langt væk fra de store kontinenter, og selvom det er en delstat i USA, mærker man kun Hawaiis helt egne naturlige elementer med dramatiske vandfald, frodige regnskove og blomstrende haver. Ved den voluminøse vulkanske Kohalakyst ligger byen Hilo.

 

Værd at se
Hilo er den største by i Hawaii County og et formidabelt udgangspunkt for at opleve øen. I selve byen er der dog nok at beskæftige sig med. Naturelskere vil nyde Liliuokalani Gardens, som ligger tæt på Hilos centrum. Denne smukt anlagte park forkæler øjet med røde broer over små eksotiske fiskedamme, storstilede stenbede, pagoder, japanske lanterner og et indtagende tehus. Der er udsigt over både Hilo Bay og øen Moku Ola, som bidrager betragteligt til de fredelige omgivelser. Den autentiske japanske have blev indviet i 1917 som en hyldest til Hawaiis første indvandrere fra Japan, som arbejdede i sukkerrørsplantagerne på Hawaii.

Richardson Beach Park har brændt sig fast i erindringen hos mange af de besøgende. Med sine rolige vande i små tidevandslommer, exceptionelle sorte strandsande og fremragende vilkår for snorkling i koralrevet er strandparken det ideelle sted at tilbringe en eftermiddag på Hawaii. De naturlige små pøler og vige er skabt af vulkanøens lava, og det holder vandet roligt og dejlig varmt. Snorkling er derfor en af de mest populære aktiviteter i sommersæsonen, og man vil være i stand til at observere en overflod af tropiske fisk, der lever i og omkring koralrevet. Hvis man er heldig, kan man endda spotte en grøn havskildpadde.

I Akaka Falls State Park føres man i en fantastisk tur gennem den frodige tropiske vegetation til naturskønne udsigtspunkter, hvor man kan opleve Kahuna-vandaldet og Akaka-vandfaldet, som kaster sit strømmende vand 442 meter ud i en altopslugende slugt. Den 0,6 km lange gangsti kræver fysiske anstrengelser pga. de mange trapper, men det er absolut al umagen værd. Man kan leje en bil i Hilo for omkring $ 50 (250 kr.) om dagen.

Har man mod på det, kan man også bruge bilen til at besøge Hawaii Volcanoes National Park, som ligger 45 minutter syd for Hilo. De store vulkaner er enestående for Hawaii, men husk at følge instruktionerne på tavlen ved ankomsten til parken.

 

Klima
Hawaiis tropiske klima har stabile temperaturer hele året på mellem 26 og 30 grader. Hilo er den by på Hawaii, hvor der kommer mest nedbør. Dette er dog i så små mængder, at man nærmest skal føle sig heldig, hvis man oplever det.

 

Valuta
Amerikanske Dollars (USD)

Klima

Top Krydstogter