Tyrkiet - Istanbul

Istanbul ligger i det nordvestlige Tyrkiet på begge sider af Bosporusstrædet, som forbinder Sortehavet og Marmarahavet samt adskiller Tyrkiets europæiske del fra Lilleasien. Byen har, med dens forstæder, 14,8 millioner indbyggere, hvilket gør det til Tyrkiets største - og verdens 7. største - by. Istanbul kan tilbyde alt fra topmoderne businesskvarterer med lusksuriøse butikker og moderne museer til ældgamle, historiske og kulturelle seværdigheder samt eventyrlige basarer og moskeér med alverdens eksotiske varer. 

 

Værd at se 

Besøg Sultanahmet distriktet, som er den gamle bydel beliggende på byens europæiske side. Her finder man basarer og flere af Istanbuls største seværdigheder. Bl.a. "Den Blå Moské", som er en enorm moské, der har fået sit navn efter de blå kakler, der pryder moskeén på både de inde og ydre vægge.
Haga Sophia, der ligger et stenkast fra Den Blå Moské må man så absolut heller ikke gå glip af. Moskeén er et fascinerende bygningsværk med smukt detaljerede mosaikker på væggene og historiske elementer fra sin lange historie.
Også Basilika-cisternen finder man i denne del af byen. Her opbevarede man før i tiden byens vandreserver. Et imponerende bygningsværk, der med en moderne belysning har fået en helt særlig stemning. 

 

Klima

Istanbul har et varmt middelhavsklima med temperaturer i sommermånederne, der ligger mellem 25 og 30 grader. Vintrene er let kølige med temperaturer mellem 5 og 10 grader.  

 

Valuta

I Tyrkiet bruger man tyrkiske lire, som forkortes TRY. Vi anbefaler at man har vekslet hjemmefra til lidt euro, fx til at betale sin taxa med. Man kan hæve penge i automater og betale med kreditkort i de fleste butikker, cafeer og restauranter.

 

Rejseguides

Officiel site for turister:

www.english.istanbul.gov.tr 

 

Politikken har også lavet en omfattende rejseguide om Istanbul som hel klart er værd at læse:

http://politiken.dk/rejser/turengaartil/europa/tyrkiet/istanbul/ 

 

Og til dem som ikke kan få nok, vil disse sites også være et klart visit værd:

www.visitistanbul.org 

www.istanbul.com 

http://www.istanbul.dk/ 

http://www.istanbulcityguide.com

 

Klima

Top Krydstogter