Brasilien - Ilha Grande

Omkring 105 km Sydøst for Rio de Janeiro ligger den smukke ø Ilha Grande, et tropisk paradis med hvidt sand, turkisblåt vand og frodig skov. Tidligere var det en fængselsø for straffefanger, men nu fængsles de besøgende kun af øens smukke strande og henrivende natur. Hovedbyen er Vila do Abraao.

 

Værd at se

Praia Lopes Mendes rangerer blandt de smukkeste strande i verden. Stranden virker uendelig med sit hvide sand og det turkise vand. Der er ingen hoteller og butikker, men enkelte lokale, der sælger snacks og vand. Turen fra Vila do Abraao er mellem 6 og 7 kilometer til fods ad en smuk sti. Det anbefales dog at tage en båd fra byen, hvor små bureauer sælger billetter. Det tager en lille halv time plus en lille gåtur, men så er man også garanteret en strandoplevelse, man sent vil glemme.
I Dois Rios-landsbyen kan man udforske Brasiliens mest berygtede fængsel. Det er en to-timers gåtur fra Vila do Abraao (der er ingen motortrafik på øen) til den anden side af Ilha Grande. Der er flere skønne strande, som er ligger ved to uberørte floder, der løber ud i Atlanterhavet. Man kan opleve de spøgelsesagtige rester af fængslet, der er kendt som Djævlens Kvarter og husede de værste fanger fra fastlandet.

 

Klima

Tropiske regnskovsklima med gennemsnitstemperaturer på 24-28 grader året i gennem.

 

Valuta

Brasiliansk Real (BRL).

Bemærk: Der er ingen banker på Ilha Grande, men det er dog muligt at betale med kreditkort i de fleste butikker og restauranter.

Klima

Top Krydstogter