Kina - Hong Kong

Selvom øen Hong Kong er lidt mindre end Lolland, bor der i denne sydkinesiske by flere mennesker end i hele Danmark tilsammen. Med sine over 7 mio. indbyggere er Hong Kong et internationalt økonomisk kraftcenter ud for den sydlige kyst i Kina og har igennem flere hundrede år været destination og handelscentrum for europæiske søfarere og handelsrejsende, som boltrede sig i byens mange muligheder og blandede østens traditioner med vestens.

Værd at se
Hong Kong er en by med mange muligheder. Med sin mangfoldige og internationale historie, som fremstår gennem statuer og bygninger i byens landskab, med de mange travle gader og mennesker, der myldrer mellem hinanden, med de hundredevis af små markeder med alverdens sager og madretter, med sit eget Disneyland og udsigten fra det store havnetårn er Hong Kong en by, der skal opleves over flere besøg.

Hong Kong har en høj skyline, hvor skyskraberne tårner sig mod himlen, og man får nemt ondt i nakken, når man står på den travle havneplads og kigger op. Heldigvis kan man også se byen ovenfra. The Peak er det højeste punkt og rækker 552 meter over havets overflade. Det var tidligere en naturlig kommandopost for indkommende fragtskibe i 1800-tallet, men i dag drager både indbyggere og turister op til bjerget for at undgå Hong Kongs brændende sommervarme.
På The Peak kan man fra The Sky Terrace, der befinder sig 428 meter over havets overflade, overvære en spektakulær panoramaudsigt over den pulserende by - fra det fantastiske bybillede til de rolige grønne landskaber. Man kan nemt komme derop fra Peak Tram Lower Terminus, der ligger tre gader fra havnepromenaden. Det koster HK$ 75 (55 kr.) for voksne og halv pris for børn, og så er man også garanteret indgang på The Sky Terrace.

Klima
Hong Kongs placering lidt nord for ækvator har givet byen et fugtigt subtropisk klima. Det er varmt næsten hele året rundt med januar som den koldeste måned, hvor temperaturen dog ikke kommer under 14 grader. Om sommeren er det fugtigt og graderne stiger over 30 i juli og august. Regntiden varer fra juni til september.

Valuta
Hong Kong Dollars (HKD)

Klima

Top Krydstogter