Sverige - Göteborg

Når man fra Skagerak sejler ind gennem Skærgården ved Göteborg, bemærker man de mange små øer, som fra tidlige tider har været et paradis for fiskere. Göteborg er Skandinaviens fjerdestørste by med 550.000 indbyggere og er i dag Sveriges mest cafétætte by – især inden for byvoldene i Vasagatan og Linnégatan findes mange caféer.

 

Værd at se

I bymidten ligger den ældste del af Göteborg, hvor Gustav Adolfs torv og Stora Hamnkanalen er den eneste tilbageværende del af det oprindelige kanalsystem. Her finder man også en række af byens historiske bygninger som det gamle arsenal Kronhuset og kirken Kristina Kirke, begge fra 1600-tallet.

 

Liseberg er Nordens største forlystelsespark, og den er ejet og drevet af Göteborg Kommune. Parken åbnede i 1923 og har årligt omkring tre millioner besøgende. I Liseberg finder man en af Göteborgs højeste bygninger, Lisebergtårnet, hvorfra man kan danne sig et overblik over hele byen. Liserberg holder åben fra april til september. Entréen er SEK 90, og hvis man vil have et ALLT-I-ÈT-tourpas koster det SEK 395.

 

Er man ikke træt af at sejle, kan det anbefales at besøge Ny Älvsborg Fortress, et fort der nok er den bedst bevarede fæstning i Sverige. Under krigen med Danmark i 1717-1719 blev fæstningen angrebet gang på gang uden at blive besat. I dag er det en af de mest populære ture i Göteborg. Man tager en båd til øen med Strömma Skärgårdsbåtar. Udflugten inkluderer en historisk dramatiseret rundvisning, hvor man vil møde kong Christian IV af Danmark og admiral Peder Tordenskiold. Ny Älvsborg Fortress har en stjerne i Michelin Green Guide. Bådturen varer ca. 30 min. Voksen: SEK, børn halv pris, 0-5 år gratis.

 

Klima

Klimaet minder meget om det danske. Det er meget mildt året rundt, men dog med lidt lavere temperaturer i sommermånederne, hvor der fra maj til september typisk ligger er 16-20 grader, mens vinteren sjældent byder på mange minusgrader.

 

Valuta

Svenske kroner (SEK)

Klima

Top Krydstogter