Italien - Genova

Genova er rig på både historie og seværdigheder. Byen, der er kendt som Christoffer Columbus´ fødeby har en fortid som en mægtig sø-republik og herskede i Middelhavet, indtil de måtte se sig slået af Venedig. Genova står da også stadig i Venedig og Firenzes skygge, men det er en skam, for Genova er faktisk en helt utrolig smuk by. Så smuk, at den har fået tilnavnet la superba – den prægtige.
Genova ligger på den Italienske Riviera og er hovedstad i regionen Ligurien. Byen er også den største havneby i Italien. I Genova finder du fredfyldte piazzaer, storslåede bygningsværker og pragtfulde italienske specialiteter. Snyd ikke dig selv for en focaccia genovese eller en farinata. Begge brødspecialiteter kan købes i den lokale bager, og de er en helt unik smagsoplevelse.

Værd at se:

Genovas vartegn er fyrtårnet Lanterne, der er bygget i det 12. århundrede. Lanterna måler hele 117 meter og kan ses overalt i Genova, og udover at hjælpe skibene sikkert i havn, er fyrtårnet da også et af verdens højeste fyrtårne.

Genovas kan bryste sig af mange smukke piazzaer. Den, du bare ikke må gå glip af, hedder Piazza de Ferrari, og den er virkelig et utroligt syn med sin store bronzefontæne, der er omkranset af prægtige paladser. Her finder du Dogepaladset, Palazzo Ducale, børsen, kunstakademiet, barokkirken Chiesa del Gesù og det nyklassicistiske operahus, Teatro Carlo. Fra pladsen forgrener flere boulevarder sig ud i byen. Det er her du blandt andet finder de bedste shoppingmuligheder i Genova, og skulle du mod al forventning rende ind i dårligt vejr, kan du gå i læ i de smukke arkader. Går du ned af Via XX Settembre møder du den anden af de store pladser, Piazza della Vittoria, hvor den imponerende triumfbue, Arco delle Vittoria, står. Triumfbuen står som et minde om de faldne fra 1. verdenskrig.

En anden populær seværdighed er det gigantiske akvarium, Acquario di Genova, der er det andenstørste i Europa. Her kan du opleve mere end 70 akvarier med over 12.000 eksemplarer af 600 forskellige arter. Store havdyr som søkøer, delfiner og hajer befinder sig side om side med gopler og farverige tropefisk. De syv haves mangfoldighed samlet på et enkelt sted.

Genovas er Christoffer Columbus´ fødeby, hvilket du bliver mindet om overalt i byen. Hans statue møder dig, når du går ud på Piazza Acquaverde, og flere offentlige bygninger, deriblandt lufthavnen, bærer hans navn. I Porta Soprana ligger et hus, der efter sigende er Columbus´ barndomshjem. Huset, der er blevet delvist restaureret, er et hurtigt visit værd.

Genovas gamle bydel, Vicoli, er kernen i byens lange historie. Her finder du en labyrint af gamle, smalle gader, der går helt tilbage til middelalderen, som et stort frilandsmuseum lavet i sten og marmor. På hvert hjørne afløser den ene smukke bygning den anden, og over de gamle huse finder du flotte gamle helgenbilleder, som romerne har haft for vane at placere, siden husene blev bygget. En hel unik oplevelse af en by med en fantastisk fortid.

 

Valuta:

I Italien bruges der euro (EUR) som valuta. Langt de fleste steder vil du kunne bruge hævekort, ligesom der er hæveautomater i alle større byer. Det kan dog anbefales at have lidt kontanter med alligevel.

Klima

Top Krydstogter