USA - Texas - Galveston

Galveston Island er en lille ø, der strækker sig langs den texanske golfkyst. Øen er af samme form som Langeland, men arealet er dobbelt så stort. Galveston er det foretrukne feriested for indbyggerne i den texanske hovedstad Houston, som befolker de mange luksussommerhuse i  forårs- og sommermånederne. Det er desuden en uundværlig destination for krydstogtskibe, der sejler i det sydlige USA.

 

Værd at se

Ethvert besøg på Galveston Island bør inkludere en tur til den romantiske atmosfære i The Strand District. Det er et nationalhistorisk landmærke, som bevares af den amerikanske regering. The Strand District består af enestående, historiske bygninger fra den victorianske æra, så man oplever at træde ind i en anden tidsalder. De gamle bygninger indeholder antikke forretninger og lokale restauranter og huser flere populære festivaler på øen. Man vil ikke støde ind i mange fastfoodrestauranter og internationale forretningskæder her.

 

Hvis man er interesseret i historie, vil Seawolf Park desuden være et beundringsværdigt syn. Her fremvises ubåde fra Anden Verdenskrig – bl.a. den enorme ubåd USS Cavalla og destroyeren USS Stewart, som krydsede Atlanterhavet 30 gange under Anden Verdenskrig og i 1945 blev brugt som træningsskib på Pearl Harbor.

 

Er man lidt mere til fart og spænding kan man besøge den lille forlystelsespark med beliggenhed på den historiske Pleasure Pier. Forlystelsesparken besidder et lille men bredt udvalg af forlystelser, hvor der er noget til enhver aldersgruppe med alt fra vilde rutsjebaner til de mere stille og rolige børnekarruseller samt det traditionelle pariserhjul som med sin farvestrålende lysopsætning pryder den strandpromenaden og ikke mindst Pleasure Pier med et lysshow til langt ud på aftenen. Pleasure Pier har kun åbent i weekenderne i lavsæsonen og åbent alle dage til sent om aftenen i den amerikanske springbreak samt i sommerperioden.


Er man ude efter et sted at shoppe eller et sted at spise er Seawall Boulevard stedet man skal søge hen, gaden som ligger helt nede til stranden ved den mexicanske golf er ikke blot prydet med en lang strandpromenade, men også med en masse små gode butikker samt spækket med et bredt udvalg af forskellige restauranter med noget til enhver smag, lige meget om man er til den ultimativ Texas steak, en god burger eller det traditionelle sydstats fisk og skaldyr køkken.


Kommer man til Galveston uden en klar ide om hvad man vil se, er der også lokal hjælp at hente. Duck Tours tilbyder guidede rundture i Galveston til vands og til lands i deres amfibiekøretøjer og giver dig et godt kendskab til hvad Galveston har at tilbyde, såsom The Strand Shopping District, den gamle bydel og meget mere. Duck Tours er ikke blot informative men også fyldt med sjove inputs fra de lokale turguider. Turene afgår flere gange om dagen få meter fra Pleasure Pier.

 

 

Klima

I sommermånederne ligger temperaturen på mellem 25 og 30 grader, mens der sjældent bliver koldere end 10-16 grader om vinteren.

I efteråret buldrer orkanerne af og til ind over øen, mens foråret og sommeren er mere vindstille.

 

Valuta

Galveston ligger i staten Texas og møntfoden er amerikanske dollars (USD)

Klima

Top Krydstogter