Italien - Civitavecchia (Rom)

Civitavecchia er en havneby på den italienske vestkyst med ca. 50.000 indbyggere. Byen og havnen ligger ca. 90 minutters kørsel fra hovedstaden Rom, og anses som Rom's havn.
Rom har mange museer, men er også et museum i sig selv, hvor man finder imponerende antikke bygningsværker som Colosseum, Pantheon, Forum Romanum og ikke mindst Peterskirken. Samtidig er Rom også en moderne by med 2,5 millioner indbyggere, der lever i et hektisk storbymiljø med fuld fart over feltet, fancy restauranter, barer, natklubber, butikker og italiensk kultur i alle kroge og hjørner. Rom skal bare opleves!

 

Værd at se

Det gamle amfiteater, Colosseum, som med plads til op til 50.000 tilskuere dannede ramme om b.la. gladiatorkampe.
Se verdens mindste suveræne stat, Vatikanstaten, og oplev Det Sixtinske Kapel, Peterspladsen og Peterskirken, der er centrum for den romersk-katolske kirke.
Smid en mønt i Trevi springvandet og bliv berettiget til et ønske. Mange vil kunne genkende springvandet fra Fellinis storfilm "La Dolce Vita".
Via dei Condotti er Roms førende shoppinggade med alle de store modebutikker og de fineste restauranter og cafeer.
Den Spanske Trappe med sine 138 trin op til kirken Trinita dei Monti.

 

Klima

Rom har et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. I sommermånederne ligger temperaturerne mellem 25 og 30 grader og i vintermånederne ligger temperaturen mellem 5 og 10 grader.

 

Valuta 

I Italien benytter man euro (EUR). Vi anbefaler at man sørger for at veksle til nogle euros hjemmefra til eksempelvis at betale taxa. Der er masser af hæveautomater (ATM) og man kan betale med kreditkort i de fleste butikker og restauranter osv.

 

Rejseguide

http://www.turismoroma.it/?lang=en

 - andre gode sites:

https://www.tripadvisor.dk/Attractions-g194743-Activities-Civitavecchia_Province_of_Rome_Lazio.html

http://www.civitavecchia.net/

 

Klima

Top Krydstogter