Frankrig - Cannes

Cannes er en sydfransk by, med ca. 70.000 indbyggere, beliggende på den eftertragtede franske riviera. Byen er verdenskendt for sin årlige filmfestival, Cannes Film Festival, hvor de største Hollywoodstjerner nyder det søde liv i det sydfranske og gør byen til jordens navle i 10 dage. Cannes er da også en velvalgt destination, hvis man vil nyde livet, ikke mindst på grund af det gode vejr og de lækre strande ud til Middelhavet.


Værd at se
Gå ned ad den berømte promenade "La Croisette", hvor luksushoteller, palmer og sandstrand markerer byen som den luksusby den er. Skulle du tilfældigvis være her i maj måned under filmfestivalen, vil du sandsynligvis rende ind i store stjerner som Nicole Kidman, Brad Pitt eller Lars Von Trier.
Ikke langt fra La Croisette ligger Rue d'Antibes. Her finder du luksusbutikkerne med alle de største mærkevarer. Men pas på, kreditkortet bliver hurtigt rødglødende. Behøver butikkerne ikke være helt så dyre igen, eller vil man bare have en lille souvenir med hjem, bør man tage til Rue Meynadier.
Med en kort sejltur på 15 minuter fra Cannes' havn, kan man komme til øen Iles de Lerins og gå en tur i øens smukke omgivelser, og besøge det gamle kloster.
Vil man gerne på stranden skal man lige holde for øje, at mange strandområder er privatejet af hotellerne, hvilket betyder, at man formegentlig skal betale for at være der. Men der er også offentlige strande at finde, eksempelvis ved Plage Gazagnaie eller Midi Plage.

 

Klima
Cannes ligger i det skønne middelhavsklima med varme, solrige sommerdage og milde vintre. Gennemsnitstemperaturen i sommermånederne, fra juni til september, ligger omkring de 25 grader, mens temperaturen falder i vintermånederne til omkring de 10 grader.

 

Valuta
Euro (EUR)

Klima

Top Krydstogter