Thailand - Bangkok

Bangkok, også kendt som Krung Thep, er hovedstaden i Thailand og har over 8 millioner indbyggere. Det er en by af himmelhøje skyskrabere, hellige templer og paladser, travle markeder, hektisk trafik og ikke mindst et intenst natteliv. Måske lyder det hele meget voldsomt, men så er det heller ikke helt forkert. Bangkok er nemlig voldsom - men på den gode måde, og har man først været her, så vender man formegentlig tilbage. Et enkelt visit i storbyen er nemlig ikke nok når man har så meget at tilbyde som Bangkok.


Værd at se

Wat Arun, Daggryets Tempel. Endnu et af Bangkoks mange imponerende templer. Templet skiller sig ud ved sit høje tårn, der bør opleves både dag og nat.
Chao Phraya er byens store flod, som flyder igennem og har en vigtig funktion for infrastrukturen. Et godt sted at hoppe på en guidet sejltur, da man herfra kan opleve flere af Bangkoks store templer.
Den gamle bydel Grand Palace, som er en samling af gamle bygninger i hjertet af Bangkok, der stadig danner rammer om royale begivenheder, og er tidligere residens for den øverste magt i Thailand.
Wat Pho, der ligger tæt på Grand Palace, er et stort buddhistisk tempel, som især er kendt for sine enorme statue af en 43 meter lang buddha i liggende position. Templet er desuden også kendt for at være fødested for thai massage.
Jim Thompsons hus. Amerikaneren Jim Thompson var med til at revitalisere den thailandske silkebranche i 50’er og 60’erne, og hans fantastiske hus står i dag som et fredfyldt museum, som bestemt bør opleves i Bangkok.

 

Klima
Bangkok ligger i et tropisk klima, hvor der er 25-30 graders varme i alle årets måneder. Vejret i Bangkok er bestemt af en tør og en våd sæson, ogregntiden strækker sig fra maj til oktober, mens der i perioden november til april er relativt tørt.

 

Valuta
Thailandske baht (THB)

Klima