Bagage på fly 

De fleste luftfartselskaber tillader mellem 20-23 kilo indchecket bagage pr. person (Norwegian 20 kilo). Antal stykker bagage og vægt afhænger af luftfartselskabet, og hvilken type billet du har købt, og det eksakte antal vil fremgå af din flybillet. På europæiske flyvninger med KLM, Air France og British Airways er bagage normalt ikke inkluderet i prisen. Find desuden mere information om bagageregler på det pågældende luftfartselskabs hjemmeside.

Håndbagage 

De fleste luftfartselskaber tillader ca. 5-10 kilo håndbagage pr. person. Håndbagagen skal typisk have specifikke mål, og de eksakte mål samt vægt vil fremgå af din flybillet.

EU har indført regler, der begrænser mængden af væske, som flypassagerer må medbringe i deres håndbagage. Reglerne gælder for alle flypassagerer, der rejser fra EU-lufthavne, og indchecket bagage er ikke omfattet af reglerne. I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 milliliter. Man må godt medbringe mere end én beholder i sin håndbagage, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter. Det er kun tilladt at medbringe én af disse poser pr. passager.

Når der i EU-reglerne nævnes væsker, gelé og væskeformige substanser omfatter det mere end bare vand og læskedrikke.

Det drejer sig bl.a. om:

  • Væsker som for eksempel vand, juice, saft, suppe og sirup
  • Parfume, barbersprit, eau de cologne og lignende
  • Delvist flydende stoffer som for eksempel hårshampoo og tandpasta
  • Olier og cremer, for eksempel håndlotion eller solcreme
  • Indholdet i beholdere under tryk, for eksempel deodorant, barberskum og lignende
  • Blandinger af faste og flydende stoffer

Bemærk at visse væsker er undtaget for EU’s regler. Fx babymad, medicin og lignende, som må medbringes til brug på flyrejsen i større kvanta end 100 milliliter. Man bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed.

MyCruise anbefaler, at man allerede hjemmefra sikrer, at væsker og væskeformige stoffer i størst muligt omfang er placeret i den indcheckede bagage. Du kan læse mere om reglerne for håndbagage på det pågældendeluftfartselskabs hjemmeside.

Bagage til USA 

På grund af sikkerhedskontrollen ved indrejse i USA må al indchecket bagage ikke aflåses. Ved eventuel efterfølgende forsikringssag på grund af skadet bagage, dækker forsikringen kun, såfremt dette er overholdt.

Fly check-in 

Du har mulighed for at foretage online check-in på dit fly fra 36 timer til 1 time før afgang - afhængig af luftfartsselskab. Når du foretager online check-in, har du mulighed for at vælge sæde (mod betaling hos enkelte luftfartsselskaber).

Online check-in er også tilgængelig, selv om du har bagage, som skal tjekkes ind. Bagagemærker kan udskrives i selvbetjeningsautomaterne i lufthavnen.

Du kan også trykke her og se Københavns Lufthavns check-in guide.

Nedenfor finder du en liste over de fleste luftfartsselskaber, vi samarbejder med, samt tidspunkt for muligt online check-in. Du finder dit flybookingnummer på din flybillet.

Forsinket/beskadiget bagage 

Hvis du har mistet din bagage eller den er blevet beskadiget undervejs, så er det meget vigtigt, at du får lavet en rapport i lufthavnen.

Du skal kontakte det handlingsselskab, som har håndteret det fly, du fløj med. Du finder typisk handlingsselskabet ved bagagebåndet eller i ankomsthallen. Rapporten vil indeholde et referencenummer samt et telefonnummer, som du senere kan kontakte for at høre, hvor langt bagagen er nået.

Mødetid i lufthavnen 

MyCruise anbefaler, at du møder i lufthavnen senest 2 timer inden afrejse. Den eksakte mødetid vil fremgå af din flybillet, og du kan desuden finde nærmere information på luftfartselskabets hjemmeside.

Pas 

Det er altid dit eget ansvar at medbringe de nødvendige papirer og dokumentation på krydstogtrejsen, herunder pas og visum. Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter afrejsedatoen. Kontroller venligst, at navn i pas og bookingreservation er identiske. Vær opmærksom på, at MyCruise opkræver et gebyr, hvis navnet i bookingreservationen skal ændres. Børn og spædbørn skal have eget pas. Børn der rejser med andre end deres forældre og/eller med forældre med andet efternavn, bedes kontakte os inden afrejse. MyCruise er ikke ansvarlig for følgerne af manglende eller ikke gyldigt pas. Rejsende kan nægtes adgang, hvis passet er beskadiget. Du kan læse mere om de gældende pasregler på politi.dk. Bemærk, at særlige regler gælder for USA, også på transitbesøg. Se information om rejseregler til USA nedenfor. 

Toldfri varer 

Grundet sikkerhedsreglerne omkring væsker i håndbagagen skal man være opmærksom på, at selvom væsker som er købt efter passage af sikkerhedssystemet og er forseglet, så kan det ske, at varerne bliver konfiskerede, hvis man er i transit i en europæisk lufthavn før ankomsten til Danmark. Det kan skyldes, at der i de pågældende EU-lufthavne er iværksat strengere sikkerhedsregler end EU’s fælles minimumskrav.