Din tryghed på rejsen

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg ved at bestille et krydstogt og rejse på ferie. I den verden vi lever i nu, er der flere ting man skal tænke over end før. Vi vil gøre alt for at sikre, at du som kunde hos MyCruise ikke er i tvivl om noget i den forbindelse og bare kan slappe af, når du skal på ferie.

Der er indført mange tiltag både hos flyselskaberne og rederierne netop for at højne hygiejnen og mindske eventuel smittespredning – læs om alle de nye regler og tiltag herunder. Det er vigtigt, at du har sat dig ind i, hvad som gælder på netop din krydstogtsrejse.

 

Information om rederiernes genstart 

Rederierne er ved at få driften langsomt og sikkert igang igen. Nogle sejler allerede nu, men fælles for alle er, at der løbende sættes flere skibe i drift.
Her kan du se en oversigt over hvornår sejladsen forventes genoptaget for de enkelte rederier.

·    MSC Cruises: Sejler nu med enkelte skibe
·    Costa Cruises: 30. september
·    Azamara: 1. november
·    Royal Caribbean: 1. november
·    Celebrity Cruises: 1. november
·    Carnival Cruises: 1. november
·    Norwegian Cruise Line: 1. november
·    Holland America Line: 15. december
·    Princess Cruises: 15. december

 

Datoerne er med et vist forbehold, for rederierne ændrer datoerne efter situationen og behov. Bemærk at selvom rederiet sejler igen, så vil der være enkelte skibe og destinationer der starter før andre. Har du allerede en indbooke rejse i den kommende tid vil vi løbende holde dig opdateret samt opdatere listen her på siden. 
Hvis du har en rejse indenfor en periode, hvor rederiet ikke sejler, så er din rejse aflyst og du vil få din retmæssige kompensation – også selvom Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser i denne periode eller det område/land.

 

Før afrejse

Indrejseregler:
En del lande har indført indrejseformularer som skal udfyldes og godkendes før afrejse. Derudover kræver en del lande også, at man kan fremvise en negativ COVID-19 test for indrejse.

Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger her for det/de lande du skal besøge for at se hvad der er gældende på din rejse.

Som rejsende er du selv ansvarlig for, at du har udfyldt diverse indrejseformularer korrekt for såvel at have en negativ COVID-19 test rettidigt inden afrejse. Du skal være opmærksom på, at det gælder samtlige rejsende – også børn. Hvis du ikke har udfyldt indrejseformular/helbredserklæring/har en negativ COVID-19 test rettidigt, vil du som rejsende blive nægtet indrejse i landet og vil derfor allerede i afrejselufthavnen blive nægtet ombordstigning. Det samme vil gøre sig gældende ved check-in til krydstogtet.

I dette tilfælde er det ikke muligt at få refunderet rejsen.

Check-in:
Indcheckning skal foretages online både for flyrejsen og krydstogtet. Du finder links til dit flyselskab og rederi i afsnittene herunder.

Mundbind i lufthavne/terminaler:
Du skal bære mundbind fra du træder ind i lufthavnen/krydstogtterminalen. Mundbind skal være godkendt til flybrug og krydstogter. Det er fx de mundbind, som anvendes i sundhedssektoren og som er af EU typen EN14683 eller KN95. Du kan købe dem på dit apotek og andre udvalgte steder. Hjemmelavede mundbind, tørklæder eller lignende kan ikke godkendes til brug ombord på fly eller krydstogter.

Forsikring:
Vær opmærksom på hvordan du er dækket ind via din rejseforsikring. Har du er rejseforsikring gennem Gouda, kan du læse mere her

 

På flyrejsen

Alle flyselskaber følger retningslinjerne fra EASA (den europæiske myndighed for luftfartssikkerhed). Du kan læse mere om hvad de enkelte flyselskaber gør nedenfor både hvad gælder indcheckning samt retningslinjer ombord (Bemærk, tekst er på engelsk på mange links):
Aegan
Air Baltic
Air Canada
Air France
American Airlines
British Airways
Brussel Airlines
Cathay Pacific
Czech Airlines
Delta Airlines
Emirates
Ethiad
Finnair
KLM
Iberia
Icelandair
LOT
Lufthansa
Malaysia Airlines
Norwegian
Thai Airways
Turkish Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Unitied Airlines
Vueling
Qantas
Qatar Airways 

 

Rederierne

Alle krydstogtrederierne har indført en række nye tiltag og regler for at sikre, at gæsternes helbred og sundhed er i højsædet.  Læs mere om dit rederi på linket herunder og få vigtig information om lige din krydstogtrejse:

Costa Cruises
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Royal Caribbean
Celebrity Cruises
Azamara

 

Hvad nu hvis man ikke kan rejse til landet, når man skal afsted? 

Har du bestilt en rejse til et land, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til på afrejsetidspunktet, vil vi kontakte dig personligt og finde en løsning. 
Det samme gælder hvis landet/landene du skal besøge ikke tillader danske gæster.
Du kan holde dig opdateret med Udenrigsministeriets anbefalinger her.

 

Muligheder for ændringer af rejsen

Vi har sørget for ekstra tryghed til dig i denne helt særlige situation og tilbyder derfor fordelagtige ombookningsvilkår hos en række af de rederier, vi samarbejder med.  

Se rederiernes specielle ombookningsvilkår her

 

Skulle du være i tvivl om det mindste i forbindelse med din tryghed på rejsen, så sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig på telefon 70 22 59 59