Italien - Trieste

Trieste finder man i det nordøstlige hjørne af Italien, ved grænsen mellem Italien og Slovenien. Trieste var tidligere under Østrig-Ungarnsk styre og var førhen en vigtig indflydelsesrig by især inden for kunst og kultur, hvilket byen da også stadig bærer præg af. I dag er Trieste, hvad man kan kalde en overset perle, da turismen endnu ikke har fået sit faste greb om byen. Trieste byder ellers på imponerende arkitektur, betagende udsigter, masser af seværdigheder og et livligt byliv med en behagelig atmosfære.

Værd at se
Cittá Vecchia. Den gamle bydel med gamle snæve gader og huse fra middelalderen. Piazza Unitá d'Italie. Byens store torv med slottet San Guisto, beliggende ud på kysten ud til Adriaterhavet.

Miramare slottet. Et imponerende bygningsværk med masser af historie, og en skøn beliggenhed ud til vandet. Museo Revoltella. Et meget flot kunstmuseum med en blanding af moderne og gamle kunstværker.

Klima
Middelhavsklima med varme somre, hvor temperaturerne ligger omkring de 25 grader, og milde vintre med temperaturer mellem 5 og 10 grader.

Valuta
Euro (EUR)

Klima

Top Krydstogter