Rusland - Sankt Petersborg

Sankt Petersborg, tidligere Petrograd og Leningrad, ligger i det nordvestlige Rusland ved mundingen af floden Neva, ud til Den Finske Bugt. Sankt Petersborg er Ruslands næststørste by med hele 5 millioner indbyggere og anses for at være en af verdens smukkeste byer med sine mange fantastiske bygningsværker, broer og flotte kanaler. Derudover har byen også en imponerende historie, hvilket alene tre forskellige navneperioder vidner om. 

Værd at se
Vinterpaladset. Det verdensberømte palads i Sankt Petersborg, hvor en af de forhenværende zarer i sin tid residerede. Paladset huser desuden Eremitagemuseet, der indeholder en af verdens største kunstsamlinger. 
Opstandelseskirken, også kendt som Blodskirken, der blev bygget til ære for Alexander d. 2 af Rusland, som blev myrdet på pladsen foran kirken i 1881. Kirken er kendetegnende ved sin smukke facade og farverige spir. 
Peterhof Paladset. Endnu et utroligt smukt palads med et stor springvand og et tilhørende have kompleks. Paladset er ofte blevet refereret til som det "Russiske Versailles".

Klima
Fugtigt kontinentalt klima kendetegnende ved korte, men varme og fugtige somre, og lange kolde vintre. Temperaturerne ligger i sommermånederne omkring de 20 grader, mens vintermånederne byder på temperaturer ned under frysepunktet. 

Valuta
Russiske rubler (RUB)

 

Klima