Australien - Adelaide

Adelaide er Australiens 5. største by og har en befolkning på 1.2 millioner. Byen ligger i det sydlige Australien og er hovedstaden i den australske delstat South Australia. Da South Australia er sæde for regeringen er byen derfor centrum for statslige og finansielle institutioner. Byen er dog også kendt for sine mange festivaler, god mad, en stærk vinkultur - og i det hele taget en høj levestandard. Derudover er byen også populær på grund af sine smukke lange kyststrækninger. 


Værd at se
Af topseværdigheder i Adelaide må nævnes Adelaide Botaniske Have, som er en oase i den kosmopolitiske storby, og Adelaide Panda Tours hvor man kan opleve den sjældne pandabjørn. Derudover kan man besøge The South Australian Museum, der bl.a. indeholder verdens største samling af kulturarv fra Australiens oprindelige befolkning, Aboriginals.
På den gastronomiske front er det værd at gå ud og smage lidt på den lokale vin, da Adelaide betragtes som vin-hovedstaden i Australien.

 

Klima
De koldeste måneder i Adelaide er juni, juli og august med temperaturer, der kan svinge mellem 8-16 grader. Mest nedbør kan man forvente i juni. December, januar og februar er de varmeste måneder, hvor man kan forvente temperaturer fra 25 grader og op efter.

 

Valuta
Australske dollars (AUD)

Klima

Top Krydstogter