USA
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Rejseregler til USA

 

Danske statsborgere behøver ikke visum til USA, men du skal huske at udfylde en online forhåndsgodkendelse (ESTA) senest 3 dage før afrejse. MyCruise kan desværre ikke være behjælpelig med dette, da formularen skal udfyldes af den rejsende selv. Når ESTA-formularen er udfyldt og godkendt, er det vigtigt, at du printer den og medbringer den på din rejse.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en elektronisk afløser for det gamle system med papirformularer, og formularen findes på ESTA’s officielle hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

Ved ansøgning om ESTA vær venligst opmærksom på, at du udfylder informationen præcis, som det står opført i dit pas. Spædbørn med dansk pas skal også ESTA-godkendes. US Customs and Border Protection (CBP) opkræver et mindre gebyr på ca. 14 dollars pr. person, som betales med kreditkort på hjemmesiden.


Godkendelse

Typisk godkendes en elektronisk ESTA-ansøgning på få sekunder, men er svaret ”PENDING,” (afventende) foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil ifølge myndighederne være klar i løbet af max 72 timer. Den rejsende får et kontrolnummer, som man skal skrive ned og medbringe. Får du afslag på ansøgningen, skal du forbi den amerikanske ambassade i København.

En ESTA godkendelse af den rejsendes ansøgning gælder i to år eller til passets udløb, alt efter hvad der kommer først.
 

Bemærk, at en ESTA-godkendelse ikke garanterer indrejse i USA. Godkendelsen tjener alene som et grønt lys for, at flyselskabet må flyve dig til USA. Den egentlige indrejsetilladelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne i den amerikanske ankomstlufthavn.