Middelhavet : PIRAEUS (ATHENS), GREECE
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Grækenland - Piraeus (Athen)

Destinationer & havne

Piræus ligger på det græske fastland ud til det Ægæiske Hav, hvor den er havneby for hovedstaden Athen, som ligger ca. 10 km herfra. 
Athen har mellem 3 og 4 millioner indbyggere (med forstæder) og anses for at være en af verdens ældste byer med en enorm historisk betydning for den vestlige verdens udvikling. Man vil derfor i Athen opleve storslåede historiske seværdigheder som de fleste vil nikke genkendende til, samt en moderne kosmopol med velsmagende spisesteder, hyggelige græske tavernaer, butikker, cafeer, museer og meget meget mere.

Værd at se
Akropolis. Navnet betyder "høj by", hvilket understreger stedets beliggenhed på en høj bakketop med udsigt over Athen. Her kan man opleve opleve et helligt område med gamle ruiner, der viser de gamle grækeres avancerede arkitektur. Uden tvivl et must-see.

I Akropolis vil man bl.a. opleve Parthenon Templet. Et smukt gammelt tempel, der står som Athens vartegn, opført 447-438 f.kr.
Besøg også det moderne Akropolis Museum, der er bygget oven på gamle ruiner. Et underholdende museum, der formidler historiens vingesus på interessant vis.
Efter flere timers historisk oplysning og fascinerende arkitektur har man garanteret lyst til en bid mad eller noget godt at drikke. Her kan det gamle marked ved Monastiraki anbefales. Markedet ligger i kort afstand fra Akropolis og byder på masser af liv, gode græske tavernaer og spændende butikker.

Klima
Athen har et subtropisk klima med varme sommermåneder, hvor temperaturen ligger mellem 25 og 30 grader. Vintrene er milde med temperaturer mellem 10 og 15 grader.

Valuta
Euro (EUR)

Destinationer
Havneinformation

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.

Grækenland - Piraeus (Athen)

Hvor lægger skibet til?

Krydstogtskibe med afrejse fra eller ankomst til Athen, lægger til i en forstad ved navn Piraeus - ca. 6 kilometer fra det centrale Athen.

Transport til lufthavn og centrum

Taxa

  • Taxa fra Athen lufthavn til det centrale Athen om dagen: ca. €35
  • Taxa fra Athen lufthavn til det centrale Athen om aftenen: ca. €50
  • Taxa fra krydstogtsterminalen i Piraeus til det centrale Athen: ca. €15

 

Bus/tog

Bus fra krydstogtsterminalen i Piraeus til det centrale Athen koster ca. 2. euro. Fra krydstogtterminalen i Piraeus er det også muligt at tage en bus til lufthavnen i Athen og omvendt for ca. 5 euro. Børn under 6 år betaler €2,50.

Parkering

En uges parkering i lufthavnen i Athen koster fra ca. 50 euro. Man kan også vælge at parkere lige ved krydstogtsterminalen for 5 euro pr. dag.

Transfer/shuttle

Rederierne tilbyder transfer til og fra lufthavnen og krydstogtterminalen, som man kan tilkøbe, når man bestiller krydstogtet.

Har man tilkøbt en eller flere overnatninger i Athen, kan privat transfer eller shuttle service arrangeres fra lufthavnen til de fleste hoteller. Personalet på hotellet kan også være behjælpelig med at bestille taxa eller shuttle bus til krydstogtterminalen.

Kontakt MyCruise for nærmere information om transfer og shuttle service.

Valuta

Valutaen i Grækenland er euro. Vi anbefaler, at man veksler et mindre beløb hjemmefra, fx til at betale taxa. Det er muligt at hæve penge i automater (ATM), og man kan betale med kreditkort i de fleste butikker, cafeér og restauranter.

 

Opbevaring af bagage

Det er muligt at få opbevaret sin bagage i lufthavnen. Prisen varierer alt efter kuffertstørrelse og tid og starter fra ca. 3 euro pr. kuffert.

 

Offentlig transport

Transportsystemet i Athen består af både bus, tog og metro. Der er et stort netværk af busser i Athen centrum. Trolley busserne, der kører på strøm, dækker hovedsageligt Athen centrum, mens de blå busser dækker forstæderne. Der benyttes samme type billet på begge busser. Metro netværker er indtil videre ikke så stort, men der sker konstante udbygninger. Der findes to slags toge i Athen. En tram, som kører på gadeplan, og som afgår hver 5.-10. min. samt almindelige toge, der finder centrum med forstæderne.

 Rejseguide

Find mere information – og inspiration - om Athen på


http://www.athen.dk/
http://www.visitgreece.gr/en/main_cities/athens

http://politiken.dk/rejser/turengaartil/europa/graekenland/athen_og_det_graeske_fastland/
http://www.breathtakingathens.com/