Middelhavet : IZMIR (EPHESUS), TURKEY
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Tyrkiet - Izmir

Destinationer & havne

Tyrkiets tredjestørste by Izmir er både urban, smuk og levende. Den betager mange som den mest velrenommerede kulturby på Ægæerkysten med et hav af seværdigheder i den lille bugt, der afgrænser byens kystlinje mod havet.

Værd at se
En af de bedste steder at få et overblik over byen og Det Ægæiske Hav er fra den historiske elevator Asansör - 'Asansör' betyder faktisk 'elevator' på tyrkisk. Elevatoren blev bygget af den jødiske bankmand Nessim Levy, der var træt af at traske næsten 160 trappetrin op ad bjergsiden. Asansör kører 500 meter op og er bygget i glas, så det er muligt at nyde den fabelagtige udsigt undervejs.

I Kemeralti-kvarteret ligger den store basar Sükrü Bey’in Yeri, hvor mange mennesker hver dag strømmer til for at gøre deres daglige indkøb. Markedspladsen er pænt opdelt med skoforretninger i én gade, tæppeforhandlere i en anden og guldsmede i en tredje. Stemningen forener Tyrkiets brede sammensætning af forskellige religioner og folkeslag. Der er vævede tæpper og keramik, guldsmykker og pashminasjaler, vandpiber og farvestrålende krydderier.
Izmir er den trendsættende by i Tyrkiet og kaldes undertiden ”Tyrkiets Milano”. Shoppingcentret Konak Pier blev tegnet af Gustave Eiffel og blomstrer med både tyrkiske mærkevarer som Beymen, Farbrika og Deriden og internationale mærker som Lacoste og Pierre Cardin. Priserne er noget bedre end i Danmark og selve bygningen fra 1870'erne er en oplevelse værd.
Tæt ved Konak Pier finder man også Konak Moskeen, hvor det er muligt at komme ind og opleve et moderne bedested for Izmirs muslimer.

Klima
Izmir har et middelhavsklima med lange, varme og tørre somre og milde til kølige, regnfulde vintre. Om sommeren kan lufttemperaturen kravle helt op på 40 grader fra juni til september, men ligger oftest på mellem 30 og 36 grader.

Valuta
Tyrkiske Lira (TRY)

Destinationer

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.