Middelhavet : Istanbul (Tyrkiet)
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Tyrkiet - Istanbul

Destinationer & havne

Istanbul ligger i det nordvestlige Tyrkiet på begge sider af Bosporusstrædet, som forbinder Sortehavet og Marmarahavet samt adskiller Tyrkiets europæiske del fra Lilleasien. Byen har, med dens forstæder, 14,8 millioner indbyggere, hvilket gør det til Tyrkiets største - og verdens 7. største - by. Istanbul kan tilbyde alt fra topmoderne businesskvarterer med lusksuriøse butikker og moderne museer til ældgamle, historiske og kulturelle seværdigheder samt eventyrlige basarer og moskeér med alverdens eksotiske varer. 

 

Værd at se 

Besøg Sultanahmet distriktet, som er den gamle bydel beliggende på byens europæiske side. Her finder man basarer og flere af Istanbuls største seværdigheder. Bl.a. "Den Blå Moské", som er en enorm moské, der har fået sit navn efter de blå kakler, der pryder moskeén på både de inde og ydre vægge.
Haga Sophia, der ligger et stenkast fra Den Blå Moské må man så absolut heller ikke gå glip af. Moskeén er et fascinerende bygningsværk med smukt detaljerede mosaikker på væggene og historiske elementer fra sin lange historie.
Også Basilika-cisternen finder man i denne del af byen. Her opbevarede man før i tiden byens vandreserver. Et imponerende bygningsværk, der med en moderne belysning har fået en helt særlig stemning. 

 

Klima

Istanbul har et varmt middelhavsklima med temperaturer i sommermånederne, der ligger mellem 25 og 30 grader. Vintrene er let kølige med temperaturer mellem 5 og 10 grader.  

 

Valuta

I Tyrkiet bruger man tyrkiske lire, som forkortes TRY. Vi anbefaler at man har vekslet hjemmefra til lidt euro, fx til at betale sin taxa med. Man kan hæve penge i automater og betale med kreditkort i de fleste butikker, cafeer og restauranter.

 

Rejseguides

Officiel site for turister:

www.english.istanbul.gov.tr 

 

Politikken har også lavet en omfattende rejseguide om Istanbul som hel klart er værd at læse:

http://politiken.dk/rejser/turengaartil/europa/tyrkiet/istanbul/ 

 

Og til dem som ikke kan få nok, vil disse sites også være et klart visit værd:

www.visitistanbul.org 

www.istanbul.com 

http://www.istanbul.dk/ 

http://www.istanbulcityguide.com

 

Destinationer
Havneinformation

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.

Tyrkiet - Istanbul

 

Hvor lægger skibet til? 

Krydstogtskibe, der kommer til Istanbul, lægger til i hjertet af den europæiske side af denne metropol.

 

Adresse: 

Meclis-i Mebusan Cad. No: 52 
Salipazari
34427 Istanbul
Turkey

 

Taxa

Taxa fra...

... Atatürk Lufthavn til krydstogtsterminalen - ca. 110 TRY
... Atatürk Lufthavn til Taksim Square - ca. 85 TRY
... Taksim Square til krydstogtsterminalen - ca. 40 TRY

 

Bus/tog

Man kan ikke komme direkte fra Atatürk Lufthavn ind til byen med offentlig transport. 

 

Parkering

Det er muligt at parkere tæt ved krydstogtsterminalen for ca. 50 TRY pr. dag. 

 

Transfer/shuttle

Man kan vælge at tilkøbe rederiernes transfers, som kører fra lufthavn til skib og omvendt.
Kontakt MyCruise
for nærmere information.

Har man tilkøbt en eller flere overnatninger i Istanbul, kan privat transfer eller shuttle service arrangeres fra lufthavnen til de fleste hoteller. MyCruise kan være behjælpelige med at booke dette, hvis du har booket dit hotel gennem os.

Vi tilbyder ikke transfer fra hotel til havne, men personalet på dit hotel kan hjælpe med at bestille taxa eller shuttle bus. 

 

Valuta

I Tyrkiet bruger man tyrkiske lire, som forkortes TRY. Vi anbefaler, at man veksler et mindre beløb hjemmefra, fx til at betale taxa. Det er muligt at hæve penge i automater (ATM), og man kan betale med kreditkort i de fleste butikker, cafeér og restauranter. 

 

Opbevaring af bagage

Der findes et stort bagagedepot lige ved Taksim pladsen, hvor man kan opbevare sin bagage i fx 24 timer for omkring 20 TRY. 

http://bagaj.co/eng/#tariff 

 

Offentlig transport

Den letteste måde at komme rundt i Istanbul, er ved at benytte det omfattende netværk af topmoderne sporvogne. Man kan komme rundt i hele byen med sporvognene, og en billet koster cirka 2 TRY.