Middelhavet : HERAKLION, GREECE
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt. Påskelukket d. 18-22 april

Grækenland - Kreta - Heraklion

Destinationer & havne

Heraklion er Kretas hovedstad og en af de græske byer, der meget ofte er fremhævet for sine charmerende gamle bygninger, krogede gader, lange kystlinje med store sandstrande og en af Middelhavets mest interessante havne. Med den spændende antikke historie i det kulturelle landskab og de lækre middelhavsstrande som Hersonissos og Amoudara inden for rækkevidde, er der både garanteret kulturelle oplevelser og rendyrket afslapning.

Værd at se
Knossos er det berømte palads, som ligger i den sydlige ende af Heraklion. Paladset menes at være bygget omkring år 7000 f.kr. af og til ære for Kong Minos, og i henhold til den græske mytologi havde den legendariske Minotaurs sit hjem midt i en diabolsk labyrint på Knossos.

I det største akvarium i den østlige del af Middelhavet, CretAquarium Thalassocosmos, har man mulighed for at opleve den rige verden under Middelhavets overflade. CretAquarium Thalassocosmos ligger kun ca. 15 km øst for selve Heraklion og kan nås med bus for omkring 15 kr. eller en af de billige taxaer fra 50-100 kr. - afhængigt af hvor god man er til at prutte om prisen.
Den imponerende middelalderlige fæstning Koules står stadig som galionsfigur i den moderne havn i Heraklion. Dens rigtige navn er Rocca al Mare, for den blev navngivet af sine grundlæggere fra Venedig i 1211. Koules kollapsede som følge af et kraftigt jordskælv i 1303, men blev genopbygget i årene 1523-1540 og fik her sin endelige form. Under den osmanniske dominans fra 1669-1898 blev fæstningen brugt som et fængsel, og mange helte fra Kreta, der gjorde oprør mod osmannerne, har mistet livet i fangehullerne.
Andre historiske steder er St. Minas Katedral og de venetianske mure, der snor sig rundt om det meste af byen.

Klima
Kreta har et typisk middelhavsklima, hvor sommerens varme og tørke er subtropisk, mens vinteren oftest har ret milde temperaturer og regn.


Valuta
Euro (EUR)

Destinationer

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.