Fra København : Hellesylt (Norge)
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Norge - Hellesylt

Destinationer & havne

Hellesylt er en lille landsby i Stranda Municipality i Møre og Romsdal amt, Norge. Landsbyen ligger i spidsen af Sunnylvsfjorden, som er en gren af Storfjorden og landskabet er præget af dramatiske bjerge og dale. Byen har blot 259 indbyggere, men i sommerperioden besøges den lille by dagligt af tusindvis af turister, der kommer for at opleve det fantastiske landskab.

Værd at se
Hellesylt byder på mange forskelligartede oplevelser som f.eks. det unikke Peer Gynt Galleri eller vandreruter i den storslåede norske natur. Der er også en stor strand, som i sommermånederne er et idyllisk sted at tage en dukkert og slappe af med solbadning.

Den største og mest fotograferede turistattraktion i Hellesylt er uden tvivl Hellesyltfossen. Denne smukke fos, eller vandfald, ligger i centrum mellem to broer, hvor den sprøjter store vandmasser ned ad de vandpolerede granitsten. Fossen er henrivende på alle årstider, men i den tidlige sommer, hvor den sidste is begynder at tø, er det et af de mest rørende syn i denne del af Norge.
Der har været en kirke i Hellesylt helt tilbage til mindst år 1150. Sunnylven Kirke ligger i forlængelse af denne tradition som det administrative centrum for den tidligere kommune Sunnylven. Kirken er en hyttekonstruktion fra 1859 med i alt 400 pladser. Den verdensberømte norske dramatiker Henrik Ibsen besøgte Hellesylt i sommeren 1862, da kirken var nyopført. Han brugte kommunen Sunnylven og den lokale præst, Rev Ole Olsen Barmen som inspiration til sit dramatiske digt Brand.

Klima
I juni, juli og august kan temperaturen sagtens nå 18-20 grader, men stå falder den også støt med 4-5 grader om måneden til den når ned under frysepunktet i vintermånederne.

Valuta
Norske kroner (NOK)

Destinationer

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.