Caribien : Grand Turks (Turks Islands)
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Turks and Caicos øerne - Grand Turk

Destinationer & havne

I den sydligste del af Bahamas, 150 km nord for Haiti, ligger Turks and Caicos-øerne, som er en britisk koloni med 21.000 indbyggere. Øgruppen er på over 30 øer, men kun 8 af dem er beboede. Grand Turk er hovedøen, hvor også hovedstaden Cockburn Town ligger. Det siges, at det første sted, Columbus betrådte i Den Nye Verden i 1492, var på Grand Turk.
Flertallet af befolkningen på Grand Turk er af afrikansk oprindelse. Efter en periode, hvor øerne havde fungeret som tilholdssted for pirater, vandt Storbritannien i 1787 overherredømmet over øerne, importerede slaver fra Afrika og indledte en produktion af bomuld. Langt størstedelen af befolkningen er efterkommere heraf, selvom der i de senere år er sket en større og større blanding med folk med europæisk oprindelse. Dette er at finde i den afslappede kultur med dans og trommemusik i deres nationale hvide klædedragter med striber af forskellige farver.

Værd at se
Koralrevet ved den vestlige del af Smiths Reef er en anbefalelsesværdig oplevelse, hvis man kan lide at snorkle i tropiske koralrev med mærkværdige, egenartede fisk såsom løvefisk og rokker. 

Farverige havdyr findes også ved Gibbs Cay, hvor rigtig mange dykkere opholder sig.

Klima
Konstante høje temperaturer, der dog varierer meget lidt fra 22-33 grader fra maj til oktober til 18-27 i vintermånederne. Da det er tropisk klima, er det sporadisk regnuldt.  Turks amd Caicos ligger i den linje, som mange orkaner passerer nordpå. Store katastrofer forekom i 1928, 1945 og 1960.

Valuta
Amerikanske dollars (USD)

Destinationer

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.