Dubai / Emiraterne : Dubai (De Forenede Arabiske Emirater)
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Forenede Arabiske Emirater - Dubai

Destinationer & havne

Dubai ligger på den Arabiske Halvø, i den sydlige del af den Persiske Golf, og er den mest befolkede by af de syv emirater i de Forenede Arabiske Emirater med ca. 2,1 millioner indbyggere. 

Byen er en meget modernne, liberal og velhavende - fyldt med muligheder, hvor kun fantasien sætter sine grænser. En stor oase i ørkenen fyldt med ekstrem luksus, fornemme restauranter, de bedste shoppingmuligheder og imponerende bygningsværker (bl.a. verdens højeste bygning, Burj Khalifa 829 m.). 

 

Værd at se

Oplev udsigten fra verdens højeste tårn, Burj Khalifa på 829 meter. Ganske enkelt et must see. Er man snedig kan det betale sig at bestille en tur op i bygningen på forhånd, hvis man ved hvilken dag man ankommer. Derved sparer man ventetid og penge.

Gå heller ikke glip af springvandende for bunden af Burj Khalifa, som på imponerende vis skyder vand 150 meter op i luften i et imponerende vand-, lyd- og lysshow.

Prøv vandforlystelserne i Wild Wadi Vandpark. En morsom måde at bruge tiden på for både børn og voksne. Herfra kan man også se Burj Al Arab (Arabernes tårn), hvor det også er muligt at komme op og nyde en afternoon-the og betragte udsigten ud til den Persiske Golf. 

 

Klima

Dubai ligger i et varmt ørkenklima, hvor solen skinner året rundt. Somrene er utroligt varme med temperaturer omkring 35-40 grader, mens vintrene er en smule mildere, selvom temperaturen stadig ligger omkring de 20 grader. 

 

Valuta

I De Forenede Arabiske Emirater benytter man Dirham (dh). Vi anbefaler, at man veksler et mindre beløb hjemmefra, fx til at betale taxa. Det er muligt at hæve penge i automater (ATM), og man kan betale med kreditkort i de fleste butikker, cafeér og restauranter. 

 

Rejseguides

Læs mere om Dubai på http://www.definitelydubai.com/

Derudover har Politikken samlet en masse links med inspiration for hvad Dubai har at byde på:
http://politiken.dk/rejser/turengaartil/mellemoesten/dubai/

 
- Og sidst, men ikke mindst; henvender sig til dem med smartphones: der findes sågar en anmelderrost rejseguide-app som bl.a. indeholder et kort over byen der kan benyttes uden brug af internet (offline):
https://itunes.apple.com/dk/app/dubai-travel-guide-offline/id611174526?l=da&mt=8

(Hvis man vil læse alle de positive brugeranmeldelser, så skal man gå ind via det engelske iTunes)

For Android-brugere, kan app’en findes her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.triposo.droidguide.dubai

 

Destinationer
Havneinformation

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.

Forenede Arabiske Emirater - Dubai

 

Hvor lægger skibet til?

Krydstogtterminalen i Dubai har en meget central placering og ligger i gå-afstand i forhold til det centrale Dubai.

 

Adresse

Dubai Cruise Terminal
Berth 30
Port Rashid
Bur Dubai, UAE

Yderligere information samt kort over havneområdet, kan findes her:
http://dubaicruiseterminal.com/
 

 

Taxa

Det er billigere at køre taxa i Dubai end herhjemme. Alle taxaer kører ligeledes efter taxameter og der skal ikke pruttes om prisen. Taxameteret tæller, som i Danmark, også når der holdes stille – og det kan man godt risikere at skulle gøre i lang tid i Dubais tætte trafik. Ellers regn med at bruge cirka 2/3 af, hvad en tilsvarende tur ville koste hjemme. Her er nogle priseksempler:

Taxa fra...

... krydstogtsterminalen til Jumeirah i det centrale Dubai - ca. 75 Dh
... Dubai Lufthavn til krydstogtsterminalen - ca. 50 Dh
... Dubai Lufthavn til Jumeirah i det centrale Dubai - ca. 70 Dh 

 

Bus/tog

Der findes ingen direkte forbindelse med offentlig transport fra Dubai Lufthavn til krydstogtsterminalen.  

 

Transfer/shuttle

Man kan tilkøbe rederiets transfer som kører fra lufthavnen til havnen, og omvendt. Kontakt MyCruise for nærmere information. Privat transfer eller shuttleservice kan arrangeres fra lufthavnen til de fleste hoteller. MyCruise kan være behjælpelig med at booke din transfer eller shuttle hvis du har booket dit hotel via os. Vi tilbyder ikke transfer fra hotel til havne, men personalet på dit hotel kan hjælpe med at bestille taxa eller shuttle. 

 

Opbevaring af bagage

Man kan få opbevaret sin bagage i Dubai Lufthavn for ca. 200 dh for fire kufferter.
Samt gratis i Mall of the Emirates, i følgende tidsrum:

  • Lørdag – Onsdag kl. 10.00 – kl. 24.00
  • Torsdag – Fredag kl. 10.00 – kl. 01.00


Bagageopbevaringsskranken i Mall of the Emirates, finder du på 1. sal ved Metro forbindelsen. 

 

Offentlig transport

Dubais metro dækker efterhånden store dele af byen, og der åbner hele tiden nye stationer. En enkeltbillet koster fra 6 Dh. (ca. 10 kr.) alt efter længden af rejsen – og det fungerer som herhjemme, dvs. at byen er delt op i zoner. Det er også muligt at købe rejsekort; pris for billigste type er ca. 35 kr. (NOL Silver Card). Metroen kører fra ca. 6 om morgenen til midnat på hverdage og til kl. 01.00 torsdag og fredag. Husk at følge reglerne – det er bl.a. forbudt at indtage mad og drikke i metroen.

Man kan også tage bussen; standarden på busserne svinger, men de fleste er heldigvis udstyret med aircondition. Dertil dækker de offentlige busser hele Dubais område med hele 1.600 stoppesteder og en busbillet koster mellem 6 – 18 Dh., dvs. 10 – 30 kr.