Middelhavet : ALEXANDRIA (CAIRO), EGYPT
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Egypten - Alexandria

Destinationer & havne

Alexandria er den anden største by i Egypten med et indbyggertal på 4,1 millioner, hvilket gør det til den største by med beliggenhed ud til Middelhavet. Byen fungerede i de første 1000 år efter sin grundlæggelse som hovedstad i Egypten og var oldtidens næststørste by efter Rom. Byen er især kendt for fyrtårnet, der blev bygget af den græske arkitekt Sostratos mellem 299 f.kr. og 279 f.kr. På grund af et jordskælv i 1375 eksisterer fyrtårnet ikke længere, men er gennem historiebøgerne stadig berømt og kendt som et af verdens syv vidundere.

 

Værd at se
I Alexandria ligger Det Kongelige Bibliotek, som i antikken var det største i verden og gjorde byen til et førende lærdomscenter. Biblioteket er i dag et must-see både på grund af sin størrelse og kapacitet, men også på grund af sin fantastiske arkitektur.
Qaitbey fortet, med sin beliggenhed ud til vandet, er også en absolut seværdighed i Alexandria. Fortet er bygget på samme sted som det sagnomspundne fyrtårn har stået, hvor man udover antikke ruiner også kan opleve en pragtfuld udsigt over havnen. 
Man kan også opleve de mystiske katakomber af Kom ash-Shuqqafa, som er et af de største romerske bygningsværker i Egypten. Trods sin størrelse, blev stedet opdaget ved et tilfælde i 1900, hvor et æsel sank igennem jorden.
Det er også muligt at gå på opdagelse i ruinerne af det græsk-egyptiske tempel, "Tempel of Serapeum".

 

Klima
I Alexandria er det varmest i juli, august og september, hvor maksimum temperaturen ligger på ca. 30 grader. Middelhavet sørger ellers for behagelige middeltemperaturer omkring de 20 grader, og på grund af sin beliggenhed ved vandet, er der ikke store temperatursvingninger, som det kan opleves længere inde i landet. Fra april til september falder der stort set ingen regn i Alexandria.

 

Valuta
Egyptisk pund (EGP)

Destinationer

Priser er per person og baseret på 2 personer i kahytten.
Priser og ledighed opdateres flere gange om dagen direkte fra rederiernes systemer, og MyCruise tager forbehold for fejl og udsolgte rejser.