Pak din kuffert
img priceGuarantee
70 22 59 59
Ring eller skriv for forespørgsel eller booking.
Se vores åbningstider under kontakt 

Pak din kuffert

Sådan pakker du bedst kufferten til dit krydstogt

Du skal snart på et krydstogt og spørgsmålene begynder at melde sig: Hvad skal du have med i kufferten? Hvor mange kilo må du have med? Hvor fint skal tøjet være? Etc.

Personlig stylist Dorthe Kleckers fra www.styletogo.dk  giver dig svarene her og guider dig til, hvordan du pakker den perfekte kuffert til et krydstogt. En klogt pakket kuffert kan være essentiel for en god ferie.

Tøjet er udlånt af butikken Vinci, der ligger på Nørrebrogade 49A i København. Kan du lide lækkert tøj og accessories, der kan mikses og matches, er butik Vinci et besøg værd.  Her finder du bl.a. mærkerne Inwear, Mos Mosh, Plus Fine, Day, Gustav, Saint Tropez og Second Female samt unikke mærker fra Italien, som alle kan sammensættes til både hverdag og fest. Stemningen i butikken er rar og personalet er hjælpsom og imødekommende.

Læs mere om Vinci på deres Facebook side her

 

Hvor meget plads har du i din kuffert?

Starter dit krydstogt i København, hvor du kan gå direkte ombord med din baggage, behøver du ikke at bekymre dig om, hvor meget du må have med. Det bestemmer du nemlig selv. Skal du derimod flyve til en anden destination for at påmønstre krydstogtskibet, er du underlagt det pågældende flyselskabs regler om, hvor meget din kuffert må veje. Det er typisk 23 kg (tjek for en sikkerhedsskyld dit flyselskabs regler). 

Det betyder, at kuffertpladsen er sparsom og det derfor er vigtigt at tænke sig godt om, så du kun medbringer, det du har brug for.

Det første råd er at starte pakningen i god tid – ikke noget med at kaste tøjet ned i kufferten dagen før afrejse. Lav evt. en plan over det, du skal have med, skriv alt ned lige fra toiletsager til tøjet, der skal medbringes. Det kræver lidt tid at få overblik over de sæt, der skal med. Der er sikkert også tøj, der skal vaskes og måske hentes ned fra loftet eller op fra kælderen, inden pakningen kan gå i gang.

Man kan sagtens få både vasket og renset sit tøj ombord på skibet, men så er det selvfølgelig ikke disponibelt i den tid det tager at blive rengjort. Hvis du har tøj, der skal renses, er det faktisk en god ide at få det gjort på skibet, da det er billigere end i Danmark, sørg blot for at indlevere det samme dag du påmønstre, så du ikke skal undvære det så længe. 

 

Hvordan klæder man sig på et krydstogtskib?

Man skifter typisk tøj tre gange om dagen på et krydstogt. Derfor er det godt at tænke i sæt, der kan mikses og matches.


Gå-i-land-sættet
Første sæt tøj er, hvad jeg kalder, ”Gå i land sættet”, da de fleste vælger at gå i land, når skibet er i havn.  Tøjet skal helst være praktisk og rart at have på. Det kan være en kjole, nederdel, shorts eller bukser med en t-shirt eller skjorte (evt. med lange ærmer, der kan rulles op og ned alt efter vejret), et par gode trave sko, hvis der skal gås meget, f.eks. et par sneakers eller sandaler. En hat eller kasket er også god at have med til at skærme for solen. Hertil en rummelig taske, hvor der er plads til en cardigan, vandflaske, solbriller, evt. rejseguide og pungen.

 

Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt - Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 2

Se flere kombinations muligheder nedenfor.


Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 3Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 4Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 5

Swimmingpool sættet
Andet sæt tøj er ”Swimmingpool sættet”. Når du kommer tilbage fra en god tur i land, er det skønt at kunne slappe af ved swimmingpoolen. Eller måske foretrækker du at tilbringe hele dagen der. Det er vigtigt at vide, at det kun er omkring swimmingpoolen man må bevæge sig rundt i badetøj og ikke på resten af skibet. Derfor skal man være overdækket til og fra pool området. Hertil kan en tunika, maxidress, eller som på billedet en luftig top og nederdel sammen med et par sandaler og en solhat være perfekt. Her er den rummelige taske også god til solcreme, solbriller og en spændende bog. Solcreme kan købes på skibet, men hvis du vil være sikker på at få en uden parabener, farvestoffer, parfumer mv. er det en god ide at medbringe en hjemmefra.

Tøjguide til krydstogt og cruise - Swimmingpool sætTøjguide til krydstogt og cruise - Swimmingpool sæt 2

Aftenlooket

Tredje sæt tøj ”aftenlooket”.  Om aftenen er det tid til at spise på restaurant, tage en drink i en bar og måske gå i biografen eller til et show. Påklædningen er her som, når du går ud og spiser derhjemme en pæn kjole, nederdel eller bukser med pæne sko f.eks. pumps. Man må ikke have shorts eller badesandaler på i restauranten. Skønt man er på krydstogt i et varmt område, kan det blive køligt i løbet af aftenen på grund af klimaanlægget om bord. Det kan derfor være en god idé at tage en blazer eller cardigan på. Det kan også være et tørklæde eller sjal, du lige slænger over skuldre og arme.

Tøjguide til krydstogt og cruise - AftenlooketTøjguide til krydstogt og cruise - Aftenlooket 2Tøjguide til krydstogt og cruise - Aftenlooket 2Tøjguide til krydstogt og cruise - Aftenlooket 3Tøjguide til krydstogt og cruise - Aftenlooket 4

Galla-sættet

Der er et fjerdesæt, at tænke over: ”Galasættet”. Den ugentlige galaaften kræver noget helt specielt og er en fantastisk anledning til at klæde sig fint på. Kjole er anbefalet denne aften, men bukser er også tilladt. Det er her, du kan lade din indre diva komme frem ved at iføre dig lang kjole, eller en pæn cocktailkjole med høje hæle.

Tøjguide til krydstogt og cruise - Galla-sætTøjguide til krydstogt og cruise - Galla-sæt 2

 

Hvad der skal i kufferten?

Kunsten er at medbringe tøj, der kan bruges til flere lejligheder og som kan kombineres på kryds og tværs. Det vil sige at farver, mønstre og former skal kunne passe sammen. Der skal være tøj til at kunne danne de tre sæt om dagen. Desuden skal hvert enkelt stykke tøj kunne dresses op og ned. Det er naturligvis individuelt, hvad man foretrækker at tage med og hvor længe man skal være afsted.

Personlige stylist Dorthe Kleckers fra www.styletogo.dk har her lavet en pakkeguide til et 7 dages krydstogt:

Tøjet:

 • 2 nederdele: En kort og en lang, som begge kan bruges til at gå i land i, ved swimmingpoolen og om aftenen. De kan dresses op og ned med diverse toppe, jakker, cardigan og accessories. Man kan evt., bytte den ene nederdel ud med et par shorts.
 • 6 overdele: En langærmet skjorte, en kortærmet skjorte eller top, en lidt oversized kortærmet T-shirt, en ærmeløs silkeagtig top, to tanktops/t-shirts i forskellige farver.
 • 2-3 kjoler: En fin kjole til galaaftenen, som kan dresses ned med en cardigan og andre smykker til en af de andre aftener. En let sommer kjole evt. en maxidress og/eller en tunika, der kan bruges med sneakers og sandaler om dagen og pumps om aftenen.
 • 1 buksedragt: Buksedragten er genial, da man kan lave mange looks med det ene stykke tøj.
 • 1-2 par bukser: Et par bukser til at rejse i og evt. et par lette og luftige haremsagtige bukser. Begge skal kunne smøres eller rulles op, så de kan fungere som capri bukser.
 • 2 cardigans: Evt. en lang og en kort i hver sin farve.
 • 1-2 jakker: En blazer der kan bruges over både kjoler, nederdele og bukser. Evt. en tynd skindjakke, der kan bruges til det hele og til at rejse i.
 • 2 sæt bade tøj: Det kan evt. være en bikini og en badedragt, alt efter hvad man har det bedst med.

 

Skal du først rejse til en anden destination for at komme på skibet, så sørg for at rejse i det sæt tøj der vejer og fylder mest, så det ikke tager pladsen i kufferten.

 

Accessories:

 • 3-4 par sko: Et par sandaler, et par sneakers, 2 par pumps (det ene par kan undlades). Skoene kan være med til at dresse et sæt op eller ned.
 • 1-2 tørklæder: Tørklæder er gode til at give et ekstra pift til et sæt tøj. De kan også bruges til at binde om sig ved poolen eller som sjal om aftenen.
 • 2 tasker: Udover din håndbagage er det en god idé at medbringe en let og rummelig taske til at tage med til swimmingpoolen og til at gå i land med. Den skal kunne pakkes helt sammen, så den ikke fylder noget i kufferten. En clutch (kuvert taske) til aftenbrug evt. med aftagelig hank, så den også kan bruges som en lille skulder taske.
 • 1-2 bælter: Et tyndt til både bukserne, nederdelen og kjolen. Evt. også et bredt bælte der kan sidde i taljen såvel på hoften.
 • Smykker: 2 statement halskæder så du har noget at skifte med, en til galaaftenen og en til de andre aftener. Evt. et par lange perlekæder (det kan være glasperler, som på billedet), hvis din galakjole er lang.  En statement ring kan også være fin til den lange kjole. Et par tynde kæder med vedhæng, som kan bruges både om dagen og aftenen. Øreringe - både stikkers og nogle der hænger.

 

Du kan fint blande sølv og guld. Smykkerne behøver ikke at være dyre eller være arvestykker. Man kan sagtens have både sjove, flotte og elegante smykker, der ikke har kostet en bondegård.

Smykkerne tilfører prikken over i´et og giver dig en personlig stil. Tilfører du et sæt f.eks. en nederdel, t-shirt og sandaler et par farverige hængeøreringe, flere tynde armbånd og et bredt bælte på hofterne har du et bohemelook. Skifter du øreringene ud med nogle små fine stikkers, et enkelt fint armbånd og en perlekæde eller kort kæde med vedhæng og fjerner bæltet, så er looket pludselig mere klassisk.

 

Makeup og skønhedsprodukter:

Lad dine tunge skønhedsprodukter blive derhjemme og invester i stedet i nogle små rejsestørrelser fra din lokale Matas eller køb små rejsebeholdere (i f.eks. Tiger), som du kan fylde op med dine egne produkter.

Medbring makeup så du kan lægge en let dagmakeup, en lækker aftenmakeup og en galamakeup, som gerne må være lidt festligere end normalt evt. med kunstige øjenvipper. Husk at kunstig belysning ”spiser” en del af farven på makeuppen, så aftenmakeuppen skal være kraftigere.

Husk at de rigtige farver på din makeup og tøj kan få dine øjne og hud til at stråle.

Som udgangspunkt er det en god idé at medbringe alt, hvad du har brug for på ferien (på nær den nedenstående liste), så du ikke bruger unødig tid på at lede efter noget i diverse butikker, som du ikke kan finde. Jeg brugte en gang hele ferien på at lede efter et par hvide sandaler, jeg vidste lige, hvordan de skulle se ud. Desværre fandtes de ikke i virkeligheden og jeg fandt dem aldrig. Al den tid kunne jeg i stedet have brugt på at slappe af. Der er masser af butikker på skibet, som du kan gå på opdagelse og shoppe i, men brug dem til at lade dig overraske.

 

Hvad der ikke skal med i kufferten?

Håndklæder, badekåbe og føntørre kan man lade blive hjemme, de findes på skibet. Strygejern skal heller ikke med, da man kan få sit tøj strøget om bord. Priserne for strygning kan du se her. 

Ellers er et godt råd at hænge dit tøj på en bøjle på badeværelset, så dampen fra badet kan udrette eventuelle folder.

Generelt må mad og drikke ikke medbringes ombord. Det gør heller ikke spor, da skibet bugner med lækkert mad og gode drikkevarer. Har man specielle ønsker og behov, taler man med skibspersonalet om det.

 

Om Style to Go

Har du brug for ny inspiration til din garderobe, gode råd til at undgå fremtidige fejlkøb eller måske personlige stylingtips til, hvordan du bedst klæder dig?

Dorthe Kleckers fra Style to Go giver eksperthjælp til personlig stil. Hun rådgiver og inspirerer til at blive den bedste version af sig selv med større selvsikkerhed og fornyet energi. Dorthe tilbyder bl.a. personlig shopping, garderobetjek og stil og makeuprådgivning. Som kunde hos Mycruise får du 20 % rabat, når du benytter en af ovennævnte services hos Style to Go.  Du kan læse mere på hjemmesiden www.styletogo.dk